Ефективність різних видів лазерної епіляції – який підходить саме для вас?

апарати для епіляції

Лазерна епіляція – це ефективний і популярний спосіб видалення небажаного волосся на тілі. Сьогодні існує кілька видів лазерної епіляції, які відрізняються за принципом роботи та ефективністю. Розглянемо їх детальніше.

Які бувають види лазерної епіляції

В косметології для лазерної епіляції використовують різні установки, що відрізняються різними типами лазерів. Кожен вид лазера має свою довжину хвилі, що суттєво впливає на глибину проникнення й ефективність процедури. Існує кілька типів лазерів, що застосовуються в косметології, але найпопулярнішими вважаються олександритовий і діодний.

Якщо розглядати типи лазерів за збільшенням безпеки і глибини проникнення променя, то можна виділити кілька видів. Найглибше проникнення має лазер з довжиною хвилі 1064 нм, проте він вважається найнебезпечнішим і може бути використаний тільки в спеціалізованих клініках. Для безпечнішої та поверхневої обробки використовують лазери з довжиною хвилі 755 нм і 810 нм, які дають змогу досягти високої ефективності за мінімальних ризиків для здоров’я пацієнта.

Зазначимо основні застосовувані методи епіляції які проводять за допомогою лазерної установки:

  • Довгохвильова лазерна епіляція. Цей вид лазерної епіляції здійснюється за допомогою лазера, що працює на довгих хвилях. Він проникає в глибокі шари шкіри, де розташоване коріння волосся. Після цього лазерне випромінювання руйнує волосяні фолікули, що робить їх несприйнятливими до росту протягом тривалого часу.
  • Короткохвильова лазерна епіляція працює на коротших хвилях, ніж довгохвильова. Цей вид лазерної епіляції більше підходить для людей з темною шкірою або світлим волоссям. Він має вищу ефективність у видаленні небажаного волосся, оскільки здатний проникати в глибокі шари шкіри й вражати коріння волосся.
  • IPL-епіляція – це метод лазерної епіляції, який застосовує широкий спектр світла, а не лазерне випромінювання. Це робить його більш м’яким і менш болючим, ніж інші методи лазерної епіляції. IPL-епіляція також здатна видаляти волосся на будь-якій ділянці тіла, зокрема на обличчі.
  • Діодний лазер має велику потужність і здатний швидко видаляти волосся на великих ділянках тіла. Цей вид найбільш ефективний на світлій шкірі й темному волоссі. Він також має більш високий ступінь безпеки, ніж інші види лазерної епіляції.

Також варто пригадати рубіновий лазер, який є застарілою моделлю. Основні його недоліки: 

  • слабка потужність;
  • коротка колірна довжина хвилі;
  • довга процедура;
  • досить неприємні відчуття. 

Через слабку потужність і низьку хвилю існує загроза отримання опіків на оброблюваній ділянці шкіри. Крім того, цей тип лазера не підходить для волосся з яскраво вираженою пігментацією, а також для світлого і рудого волосся, в якому немає мелатоніну. 

Єдина перевага – вартість окремої процедури, яка хоча і може бути дешевшою, але за кількістю часу, процедур може знадобитися більше. У результаті це відіб’ється на підсумковій вартості.

Кожен вид лазерної епіляції має свої переваги та недоліки. Який з них кращий: залежить від особливості волосся, шкіри та індивідуальних потреб. У будь-якому разі остаточний вибір завжди залежить від особистого рішення клієнта.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені назвали продукти, які можуть замінити гліцин
Гліцин є однією із 20 амінокислот, з яких будуютьс...
Вчені сказали, скільки води треба пити перед сном
Для нормального функціонування клітин, тканин та о...
Реклама