Какао-боби – корисний дар природи для вашого здоров’я

какао боби

Какао-боби – це насіння какао-дерева, яке використовують у виробництві шоколаду, порошку, масла та інших шоколадних продуктів. Вони мають дивовижні властивості, які роблять їх корисними для здоров’я людини.

Основна користь какао-бобів

Перелічимо основні корисні компоненти какао-бобів і як вони діють:

  1. Потужні антиоксиданти. 

Захищають наш організм від шкідливого впливу вільних радикалів, вірусів і шкідливих бактерій, зміцнюють імунну систему. 

  1. Флавоноїди. 

Сприяють зниженню запалень в організмі, що має важливе значення для профілактики серцево-судинних захворювань і навіть раку.

  1. Теобромін.

Сприяють виділенню ендорфінів і серотоніну в організмі, які підіймають настрій і позбавляють депресивного стану. 

  1. Поліфеноли.

Чинять протизапальну дію, знижують артеріальний тиск і підвищують рівень «хорошого» холестерину. 

  1. Магній.

Відіграє важливу роль у функціонуванні серця і нервової системи. Він допомагає знизити рівень стресу і тривожності, сприяє регуляції сну і підвищенню енергії.

  1. Залізо, цинк і калій. 

Залізо необхідне для правильного кровообігу та запобігання анемії, а цинк і калій впливають на здоров’я шкіри, волосся та нігтів.

Завдяки з’єднанню всіх корисних елементів у какао-бобах, багато людей відчувають прилив енергії та щастя після вживання шоколаду або гарячого какао.

Шкода какао-бобів

Однак, попри всю користь, важливо пам’ятати про міру. Какао-боби багаті калоріями й містять деяку кількість жиру. Тому рекомендується вживати їх з розумом і в поєднанні зі здоровим способом життя.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Зелений пронос у дитини
Чому зелений рідкий стілець у немовлятиПоширені пи...
Чорний пронос
Рідкий стілець чорного кольору — дієтаЗахворювання...
Реклама
Реклама