Консервована кукурудза — користь для імунітету

Консервована кукурудза — один із найбільш спірних продуктів. Вона є чудовим інгредієнтом святкових салатів. Але при цьому при процесі консервування втрачає кількість вітамінів і мінералів, що містять в ній. До того ж, згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of the Science of Food and Agriculture (Журнал науки про продовольство та сільське господарство), деякі консерви можуть містити багато натрію. Щоб зменшити його, необхідно перед споживанням промивати консервовану кукурудзу, користь якої тоді стане вищою. Про що слід пам’ятати при використанні цього смачного продукту?
Консервована кукурудза: користь у кожній ложці
Консервована кукурудза користю славиться менше, ніж свіжа. Проте вона містить корисні для здоров’я поживні речовини.
Зміцнює імунітет. Вона є джерелом вітамінів, які зміцнюють імунітет та нормалізують роботу ендокринної системи.
Покращує здоров’я серця. Магній, що міститься в ній, корисний для серця і судин. Він запобігає розвитку гіпертонії, інсультів та інфарктів.
Зменшує набряклість. Консервована кукурудза має сечогінну та жовчогінну дію. Це допомагає зняти набряклість при захворюваннях нирок та серця.
Корисна при недокрів’ї. У ній є залізо. Цей елемент, який входить до складу гемоглобіну, сприяє збагаченню крові та тканин киснем що знижує ризик розвитку недокрів’я та анемії.
Нормалізує рівень холестерину. Її корисні нутрієнти допомагають знизити рівень холестерину і запобігти розвитку атеросклерозу. А вітамін Е, що міститься в ній, покращує стан головного мозку. Це зміцнює пам’ять та знижує ризик розвитку атеросклерозу та інших вікових захворювань.
Корисна для зору. Містить антиоксиданти, такі як лютеїн та зеаксантин. Вони захищають очі від ушкоджень вільними радикалами. Це допомагає не допустити розвитку офтальмологічних захворювань.
Потрібна для жіночого здоров’я. Споживання консервованої кукурудзи під час менструації та менопаузи допомагає нормалізувати гормональний фон. Це зменшує наслідки крововтрати та покращує самопочуття. Вагітним жінкам також не варто відмовлятися від консервованої кукурудзи. Вона допомагає впоратися з харчовими отруєннями та набряклістю.
Допомагає схуднути. Адже містить клітковину. Вона сприяє виведенню токсинів та зайвої рідини з організму, що допомагає схуднути. Однак для досягнення бажаного ефекту необхідно споживати консервовану кукурудзу тільки в малих дозах і лише у першій половині дня.
Консервована кукурудза: користі не може бути
Відрізняється консервована кукурудза користю та шкодою. Остання спричинена методом консервації, який має свої побічні ефекти.
Містить багато солі. Як правило, в банку як консерватор додають сіль. І зловживання таким продуктом може підвищити рівень артеріального тиску та стати причиною розвитку гіпертонії.
Сприяє ожирінню. У консервовану кукурудзу для покращення смаку та надання їй солодкого смаку додають цукор. Зловживання ним підвищує ризик набору зайвої ваги, ожиріння, цукрового діабету II типу та інших захворювань.
Може містити бісфенол-А (BPA). Консерви виготовляють із матеріалів, які можуть містити небезпечні для організму синтетичні речовини, такі як BPA. Це токсична речовина, здатна викликати отруєння.
Може спричинити харчову алергію. У деяких людей може бути алергія не лише на кукурудзу, а й на інші інгредієнти, додані до неї, наприклад, консерванти. Це може спричинити кропив’янку, риніт, кашель. З появою цих та інших симптомів від кукурудзи слід відмовитися.
Як отримати тільки користь від консервованої кукурудзи
Купуйте консервовану кукурудзу із мінімальним вмістом солі.
Відмовтеся від покупки, якщо банки з консервованою кукурудзою пошкоджені або вигнуті. Це може бути небезпечно.
Заготовляйте кукурудзу на зиму самостійно. Так ви зможете контролювати додавання солі та цукру, що підвищить користь консервованої кукурудзи.