Корисний ківі – низькокалорійний та смачний спосіб підтримати організм

ківі

Він також відомий як китайський агрус або китайська агрусова ягода, дуже корисний для здоров’я. Ось деякі переваги вживання ківі:

  1. Багате джерело вітаміну C. 

Потужний антиоксидант сприяє зміцненню імунної системи, бореться зі шкідливими вільними радикалами, стимулює загоєння ран і забезпечує здоров’я шкіри.

  1. Підтримує травлення.

Харчові волокна сприяють нормалізації роботи травної системи, запобігають закрепам, стимулюють перистальтику кишківника та підтримують здорову мікрофлору в шлунково-кишковому тракті.

  1. Допомагає контролювати артеріальний тиск.

Багатий калієм, мінералом, який знижує артеріальний тиск.

  1. Поживні речовини.

Містить безліч інших поживних речовин, включно з вітамінами К, Е і групи В, фолати, мідь і магній.

Користь ківі для кишківника

Особливо цінується фрукт за цілющий вплив на кишківник. Він покращує травлення завдяки ферментам, таким як актинідин. Ці ферменти особливо корисні для людей, які відчувають труднощі з засвоєнням білка, таких як непереносимість лактози.

Крім того, він захищає слизову оболонку кишківника завдяки антиоксидантам і фітохімікатам від ушкоджень і запалення. 

Також допомагає регулювати pH-баланс у кишківнику. Підтримка належного pH-рівня в кишківнику сприяє зростанню сприятливої мікрофлори та запобігає розмноженню шкідливих бактерій.

Користь ківі для печінки

Він корисний для здоров’я печінки з кількох причин:

  1. Антиоксиданти, які містяться в ківі, захищають печінку від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. 
  2. Завдяки флавоноїдам та іншим біологічно активним речовинам видаляє з печінки токсини, включно з лікарськими препаратами, алкоголем, відпрацьованими гормонами та іншими шкідливими речовинами.
  3. Регулює діяльність жовчного міхура, органу, що відповідає за зберігання і виділення жовчі, знижує ризик розвитку жовчнокам’яної хвороби.
  4. Однак у разі вже наявних захворювань печінки або вживанні лікарських препаратів, важливо проконсультуватися з лікарем.

Користь ківі для шкіри

Фрукт може позитивно впливати на здоров’я шкіри з кількох причин:

  1. Вітамін C відіграє важливу роль у синтезі колагену, який відповідає за пружність і міцність шкіри. 
  2. Антиоксиданти та флавоноїди захищають шкіру від ушкоджень вільними радикалами, запобігають передчасному старінню, пошкодженню клітин і виникненню зморшок. 
  3. Високий вміст води в плодах допомагає підтримувати гідратацію шкіри, а отже, покращує її пружність і сяйво, запобігає сухості та лущенню.
  4. Вітамін E в ківі допомагає поліпшити циркуляцію крові в шкірі та захищає її від оксидативного стресу. 
  5. Він також містить мідь, яка бере участь у синтезі колагену й еластину, важливих компонентів здорової шкіри.
  6. Харчові волокна виводять токсини з організму, завдяки цьому шкіра стає більш сяйною і здоровою.

Користь ківі для тих, хто хоче схуднути

Він може бути корисним для схуднення з кількох причин:

  1. Низький вміст калорій. В одному великому плоді міститься всього близько 60 калорій, що набагато менше, ніж в інших фруктів.
  2. Низький глікемічний індекс у ньому підтримує стабільний рівень глюкози в крові та зменшує бажання до солодкого і вуглеводного харчування.
  3. Багате джерело вітамінів і мінералів, таких як вітамін С, вітамін К, калій і мідь, є важливими для підтримки здорового обміну речовин і правильного функціонування організму.

Однак важливо розуміти, що ківі це не магічний продукт, який гарантовано допоможе у схудненні. Він може бути частиною здорового і збалансованого раціону, який включає інші фрукти та овочі, а також фізичну активність. Тому, якщо ви хочете використовувати ківі для схуднення, не забувайте про правильне харчування і регулярну фізичну активність.

Користь ківі для вагітних жінок

Фрукт може бути корисним для вагітних жінок за кількома аспектами:

  1. Фолієва кислота відіграє важливу роль у розвитку плода, особливо на ранніх стадіях вагітності. 
  2. Вітамін C підтримує здоров’я імунної системи, зміцнює судини й покращує засвоєння заліза з рослинних джерел їжі, сприяє утворенню колагену, що важливо для розвитку кісток, хрящів і кровоносних судин у плода.
  3. Харчові волокна запобігають закрепам, які досить часто зустрічаються у вагітних жінок. Допомагають підтримувати нормальну мікрофлору кишківника і покращують травлення.
  4. Антиоксиданти захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами. 
  5. Гідратація особливо важлива під час вагітності для підтримання здоров’я матки, плода та сечового міхура.

Однак, як і у випадку з будь-якими іншими продуктами, важливо вживати ківі в помірних кількостях і з урахуванням індивідуальних особливостей. Якщо у вас є якісь сумніви або питання, краще проконсультуватися з лікарем або дієтологом.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Дієта при гастриті
Переваги дієти при гастритіЯк дієта допомагає впор...
Препарати при синуситі
Як правильно підібрати ліки при синуситіЛіки проти...
Реклама
Реклама