Корисний ківі – низькокалорійний та смачний спосіб підтримати організм

ківі

Він також відомий як китайський агрус або китайська агрусова ягода, дуже корисний для здоров’я. Ось деякі переваги вживання ківі:

  1. Багате джерело вітаміну C. 

Потужний антиоксидант сприяє зміцненню імунної системи, бореться зі шкідливими вільними радикалами, стимулює загоєння ран і забезпечує здоров’я шкіри.

  1. Підтримує травлення.

Харчові волокна сприяють нормалізації роботи травної системи, запобігають закрепам, стимулюють перистальтику кишківника та підтримують здорову мікрофлору в шлунково-кишковому тракті.

  1. Допомагає контролювати артеріальний тиск.

Багатий калієм, мінералом, який знижує артеріальний тиск.

  1. Поживні речовини.

Містить безліч інших поживних речовин, включно з вітамінами К, Е і групи В, фолати, мідь і магній.

Користь ківі для кишківника

Особливо цінується фрукт за цілющий вплив на кишківник. Він покращує травлення завдяки ферментам, таким як актинідин. Ці ферменти особливо корисні для людей, які відчувають труднощі з засвоєнням білка, таких як непереносимість лактози.

Крім того, він захищає слизову оболонку кишківника завдяки антиоксидантам і фітохімікатам від ушкоджень і запалення. 

Також допомагає регулювати pH-баланс у кишківнику. Підтримка належного pH-рівня в кишківнику сприяє зростанню сприятливої мікрофлори та запобігає розмноженню шкідливих бактерій.

Користь ківі для печінки

Він корисний для здоров’я печінки з кількох причин:

  1. Антиоксиданти, які містяться в ківі, захищають печінку від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. 
  2. Завдяки флавоноїдам та іншим біологічно активним речовинам видаляє з печінки токсини, включно з лікарськими препаратами, алкоголем, відпрацьованими гормонами та іншими шкідливими речовинами.
  3. Регулює діяльність жовчного міхура, органу, що відповідає за зберігання і виділення жовчі, знижує ризик розвитку жовчнокам’яної хвороби.
  4. Однак у разі вже наявних захворювань печінки або вживанні лікарських препаратів, важливо проконсультуватися з лікарем.

Користь ківі для шкіри

Фрукт може позитивно впливати на здоров’я шкіри з кількох причин:

  1. Вітамін C відіграє важливу роль у синтезі колагену, який відповідає за пружність і міцність шкіри. 
  2. Антиоксиданти та флавоноїди захищають шкіру від ушкоджень вільними радикалами, запобігають передчасному старінню, пошкодженню клітин і виникненню зморшок. 
  3. Високий вміст води в плодах допомагає підтримувати гідратацію шкіри, а отже, покращує її пружність і сяйво, запобігає сухості та лущенню.
  4. Вітамін E в ківі допомагає поліпшити циркуляцію крові в шкірі та захищає її від оксидативного стресу. 
  5. Він також містить мідь, яка бере участь у синтезі колагену й еластину, важливих компонентів здорової шкіри.
  6. Харчові волокна виводять токсини з організму, завдяки цьому шкіра стає більш сяйною і здоровою.

Користь ківі для тих, хто хоче схуднути

Він може бути корисним для схуднення з кількох причин:

  1. Низький вміст калорій. В одному великому плоді міститься всього близько 60 калорій, що набагато менше, ніж в інших фруктів.
  2. Низький глікемічний індекс у ньому підтримує стабільний рівень глюкози в крові та зменшує бажання до солодкого і вуглеводного харчування.
  3. Багате джерело вітамінів і мінералів, таких як вітамін С, вітамін К, калій і мідь, є важливими для підтримки здорового обміну речовин і правильного функціонування організму.

Однак важливо розуміти, що ківі це не магічний продукт, який гарантовано допоможе у схудненні. Він може бути частиною здорового і збалансованого раціону, який включає інші фрукти та овочі, а також фізичну активність. Тому, якщо ви хочете використовувати ківі для схуднення, не забувайте про правильне харчування і регулярну фізичну активність.

Користь ківі для вагітних жінок

Фрукт може бути корисним для вагітних жінок за кількома аспектами:

  1. Фолієва кислота відіграє важливу роль у розвитку плода, особливо на ранніх стадіях вагітності. 
  2. Вітамін C підтримує здоров’я імунної системи, зміцнює судини й покращує засвоєння заліза з рослинних джерел їжі, сприяє утворенню колагену, що важливо для розвитку кісток, хрящів і кровоносних судин у плода.
  3. Харчові волокна запобігають закрепам, які досить часто зустрічаються у вагітних жінок. Допомагають підтримувати нормальну мікрофлору кишківника і покращують травлення.
  4. Антиоксиданти захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами. 
  5. Гідратація особливо важлива під час вагітності для підтримання здоров’я матки, плода та сечового міхура.

Однак, як і у випадку з будь-якими іншими продуктами, важливо вживати ківі в помірних кількостях і з урахуванням індивідуальних особливостей. Якщо у вас є якісь сумніви або питання, краще проконсультуватися з лікарем або дієтологом.

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Хронічний гастрит
Класифікація хронічного гастриту за формами, видам...
Гострий гастрит
Види гастриту та їх особливості, причини захворюва...
Реклама
Білий наліт на шоколаді є ознакою поганого зберігання
Білий наліт на шоколаді може бути спричинений кіль...
Вчені сказали, які люди можуть бути привабливими для кліщів
Навесні активізуються кліщі. Ці павукоподібні вкра...
Реклама