Корисний ківі – низькокалорійний та смачний спосіб підтримати організм

Він також відомий як китайський агрус або китайська агрусова ягода, дуже корисний для здоров’я. Ось деякі переваги вживання ківі:
- Багате джерело вітаміну C.
Потужний антиоксидант сприяє зміцненню імунної системи, бореться зі шкідливими вільними радикалами, стимулює загоєння ран і забезпечує здоров’я шкіри.
- Підтримує травлення.
Харчові волокна сприяють нормалізації роботи травної системи, запобігають закрепам, стимулюють перистальтику кишківника та підтримують здорову мікрофлору в шлунково-кишковому тракті.
- Допомагає контролювати артеріальний тиск.
Багатий калієм, мінералом, який знижує артеріальний тиск.
- Поживні речовини.
Містить безліч інших поживних речовин, включно з вітамінами К, Е і групи В, фолати, мідь і магній.
Користь ківі для кишківника
Особливо цінується фрукт за цілющий вплив на кишківник. Він покращує травлення завдяки ферментам, таким як актинідин. Ці ферменти особливо корисні для людей, які відчувають труднощі з засвоєнням білка, таких як непереносимість лактози.
Крім того, він захищає слизову оболонку кишківника завдяки антиоксидантам і фітохімікатам від ушкоджень і запалення.
Також допомагає регулювати pH-баланс у кишківнику. Підтримка належного pH-рівня в кишківнику сприяє зростанню сприятливої мікрофлори та запобігає розмноженню шкідливих бактерій.
Користь ківі для печінки
Він корисний для здоров’я печінки з кількох причин:
- Антиоксиданти, які містяться в ківі, захищають печінку від ушкоджень, спричинених вільними радикалами.
- Завдяки флавоноїдам та іншим біологічно активним речовинам видаляє з печінки токсини, включно з лікарськими препаратами, алкоголем, відпрацьованими гормонами та іншими шкідливими речовинами.
- Регулює діяльність жовчного міхура, органу, що відповідає за зберігання і виділення жовчі, знижує ризик розвитку жовчнокам’яної хвороби.
- Однак у разі вже наявних захворювань печінки або вживанні лікарських препаратів, важливо проконсультуватися з лікарем.
Користь ківі для шкіри
Фрукт може позитивно впливати на здоров’я шкіри з кількох причин:
- Вітамін C відіграє важливу роль у синтезі колагену, який відповідає за пружність і міцність шкіри.
- Антиоксиданти та флавоноїди захищають шкіру від ушкоджень вільними радикалами, запобігають передчасному старінню, пошкодженню клітин і виникненню зморшок.
- Високий вміст води в плодах допомагає підтримувати гідратацію шкіри, а отже, покращує її пружність і сяйво, запобігає сухості та лущенню.
- Вітамін E в ківі допомагає поліпшити циркуляцію крові в шкірі та захищає її від оксидативного стресу.
- Він також містить мідь, яка бере участь у синтезі колагену й еластину, важливих компонентів здорової шкіри.
- Харчові волокна виводять токсини з організму, завдяки цьому шкіра стає більш сяйною і здоровою.
Користь ківі для тих, хто хоче схуднути
Він може бути корисним для схуднення з кількох причин:
- Низький вміст калорій. В одному великому плоді міститься всього близько 60 калорій, що набагато менше, ніж в інших фруктів.
- Низький глікемічний індекс у ньому підтримує стабільний рівень глюкози в крові та зменшує бажання до солодкого і вуглеводного харчування.
- Багате джерело вітамінів і мінералів, таких як вітамін С, вітамін К, калій і мідь, є важливими для підтримки здорового обміну речовин і правильного функціонування організму.
Однак важливо розуміти, що ківі це не магічний продукт, який гарантовано допоможе у схудненні. Він може бути частиною здорового і збалансованого раціону, який включає інші фрукти та овочі, а також фізичну активність. Тому, якщо ви хочете використовувати ківі для схуднення, не забувайте про правильне харчування і регулярну фізичну активність.
Користь ківі для вагітних жінок
Фрукт може бути корисним для вагітних жінок за кількома аспектами:
- Фолієва кислота відіграє важливу роль у розвитку плода, особливо на ранніх стадіях вагітності.
- Вітамін C підтримує здоров’я імунної системи, зміцнює судини й покращує засвоєння заліза з рослинних джерел їжі, сприяє утворенню колагену, що важливо для розвитку кісток, хрящів і кровоносних судин у плода.
- Харчові волокна запобігають закрепам, які досить часто зустрічаються у вагітних жінок. Допомагають підтримувати нормальну мікрофлору кишківника і покращують травлення.
- Антиоксиданти захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами.
- Гідратація особливо важлива під час вагітності для підтримання здоров’я матки, плода та сечового міхура.
Однак, як і у випадку з будь-якими іншими продуктами, важливо вживати ківі в помірних кількостях і з урахуванням індивідуальних особливостей. Якщо у вас є якісь сумніви або питання, краще проконсультуватися з лікарем або дієтологом.