Користь сушених бананів для серця
Сушені банани відрізняються від свіжих плодів темнішим кольором і концентрованим смаком.
Користь сушених бананів за будь-якої пори року
Сушені сублімовані банани вважаються найкориснішими. У процесі приготування їх спочатку заморожують та потім позбавляють води. Це дозволяє зберегти поживні речовини, що містяться в них, на 95%. При цьому під час процесу сушіння не використовують консерванти чи інші хімікати, що робить їх корисними навіть для дітей.
У процесі сублімації збільшується калорійність бананів. Вона становить 487 ккал на 100 г, тоді у свіжих плодів — 330 ккал на 100 г. З цієї причини лікарі радять споживати їх у міру.
Однак сушені плоди мають невелику перевагу перед свіжими. Вони довше зберігаються, а придбати їх можна будь-якої пори року. Це дозволяє не тільки насолодитися їхнім смаком, але й підтримати здоров’я серцево-судинної системи. Адже сушені банани користю славляться завдяки високому вмісту калію.
Калій необхідний для функціонування клітин, тканин та органів тіла. Він підтримує здоров’я м’язів та серця, а також кісткової системи. Вживання сушених бананів дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю калію. Це нормалізує кров’яний тиск, знижує ризик серцевих захворювань та інсультів. У чому ще полягає користь сушених бананів?
Сушені банани: користь
Цілюще впливають на систему травлення. Сушені банани допомагають при подразненні шлунка та кишківника, а також запобігають появі запорів. Крім того, пектин, що міститься в них, допомагає знизити ймовірність розвитку раку товстої кишки та підшлункової залози.
Підвищують активність. Банани є джерелом вуглеводів, у тому числі природних цукрів та дієтичних волокон. Завдяки цьому вони є чудовим перекусом для підвищення енергії.
Зміцнюють імунну систему. Сушені банани містять вітамін С. Він захищає організм від інфекцій та хвороб.
Не тільки користь: сушені банани можуть бути небезпечними
Крім користі, сушені банани можуть спричинити побічні ефекти. Так, вони є джерелом багатьох поживних речовин та відрізняються високою калорійністю. Тому зловживання цими плодами може спричинити збільшення зайвої ваги.
У сушених бананах концентрація рослинних цукрів вища, ніж у свіжих плодах. Лікарі не радять ними ласувати хворим на цукровий діабет або тим, хто дотримується дієти.
Сушені банани не можна споживати тим, хто має на них або на цитрусові алергію, а також індивідуальну нестерпність.