Кукурудзяний крохмаль: користь та шкода

кукурудзяний крохмаль

Кукурудзяний крохмаль є загусником, через що його часто використовують при приготуванні різних желе та мусів. Крім того, він допомагає при сонячних опіках. Які ще властивості має цей продукт, і чи має кукурудзяний крохмаль шкоду? Спробуємо у всьому розібратися.

Кукурудзяний крохмаль: шкоди немає. Яка користь?

Його одержують із тичинок білої кукурудзи — на відміну від борошна, яке одержують із зерен кукурудзи. У ньому є вітаміни та мінерали. Однак вони покривають лише частину добової дози, що рекомендується. Тому кукурудзяний крохмаль не є вітамінізованим продуктом.

Зате крохмаль висококалорійний, у 100 г міститься 350 ккал. Однак кукурудзяний крохмаль шкоди для здоров’я не становить, адже його додають до страв у невеликій кількості. Тому люди, які дотримуються дієти, можуть споживати різні киселі, муси та желе, які готують з додаванням крохмалю.

Він містить клітковину, яка під впливом води у шлунку набухає. Це збільшує обсяг споживаної їжі, що сприяє швидкому насиченню та дозволяє контролювати апетит. Це допомагає знизити рівень цукру та холестерину в крові. Завдяки цьому страви з використанням кукурудзяного крохмалю можуть готувати хворі на діабет.

Вчені зазначають, що він покращує засвоєння інших продуктів. Також він допомагає усунути небезпечні бактерії, які спричиняють рак товстої кишки.

Кукурудзяний крохмаль: користь та шкода для алергіків

Кукурудзяний крохмаль шкоди не становить для тих, хто страждає на алергію. Її викликають білки, а кукурудзяний крохмаль належить до полісахаридів. Тому можливі алергічні реакції можуть спричинити залишки рослинних білків у продукті, але не крохмаль. Чутливі люди можуть використовувати його щодня як заміну алергенних інгредієнтів, наприклад глютену. Однак не можна не враховувати можливі побічні ефекти у вигляді алергічних реакцій, які можуть спричинити інші складові продукту.

Перевагою кукурудзяного крохмалю є те, що він не містить глютен. Тому його можуть використовувати ті, хто страждає на целіакію, а також ті, у кого нестерпність глютену.

Кукурудзяний крохмаль шкоду може мати, як і будь-який інший продукт. Зловживання ним може спричинити підвищення рівня цукру в крові, що особливо небезпечно для хворих на діабет. Слід пам’ятати, що висока калорійність продукту може спричинити появу зайвої ваги. Однак якщо використовувати кукурудзяний крохмаль помірно, можна отримати від нього тільки користь.

Реклама
Епідемія СНІДу тільки починається
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Відкриття подвійної спіралі ДНК
28 лютого 1953 року вчені Кембридзького університе...
Реклама
Гнійний синусит
Причини розвитку гнійного синуситуФактори ризику р...
Промивання носа при синуситі
Як правильно робити промивання носа при синуситіЯк...
Реклама
Реклама