Лазерна епіляція й тату: правда чи міф?

рука з татуюванням та апарат для епіляції

Лазерна епіляція стала дуже популярною процедурою останніми роками. Вона є малоболісною та ефективною альтернативою іншим методам видалення волосся.

Лазер для епіляції працює на принципі селективного фототермолізу, тобто поглинання світла кольором тканини та його перетворення на теплову енергію. Лазерний промінь, спрямований на оброблювану область шкіри, поглинається волоссям завдяки високому вмісту меланіну — пігменту, який надає колір волоссю.

Коли лазер поглинається меланіном, він перетворюється на теплову енергію та руйнує волосяний фолікул, зменшуючи або повністю зупиняючи ріст волосся. Водночас сусідні тканини та шкіра не піддаються його дії, завдяки тому, що лазерний промінь налаштований на певну довжину хвилі та не поглинається іншими тканинами.

Але що робити, якщо на шкірі є татуювання?

Чи нормально поєднується лазерна епіляція і татуювання?

Багато людей ставлять це питання, і відповідь на нього залежить від кількох факторів. Один із них — колір татуювання. Якщо вона має яскраві кольори, такі як червоний, помаранчевий, жовтий або світло-зелений, то робити лазерну епіляцію на цій ділянці шкіри не рекомендується.

Чому так відбувається? Лазерна епіляція працює на принципі термічної дії на волосся. Колір татуювання поглинає світло лазера і може спричинити опік шкіри навколо татуювання.

Однак, якщо татуювання має темні кольори, такі як чорний, коричневий або синій, то лазерна епіляція на цій ділянці шкіри можлива, але тільки після проведення тестового опромінення та визначення безпечної потужності лазера для даного типу шкіри.

Чи можна робити лазерну епіляцію на тату?

Якщо татуювання є темним і лазерна епіляція на цій ділянці шкіри безпечна, то так, лазерна епіляція на татуюванні можлива. Однак перед цим необхідно провести тестове опромінення та отримати консультацію у кваліфікованого фахівця.

Деякі косметологічні клініки можуть використовувати спеціальні лазери, які можуть видаляти волосся на татуюванні без опіків та пошкоджень шкіри. Ці лазери мають спеціальні фільтри, які дозволяють захистити шкіру від пошкодження.

Опік тату після лазерної епіляції: лікування

Якщо після лазерної епіляції на татуюванні виник опік шкіри, необхідно негайно звернутися до лікаря. Опіки можуть бути різного ступеня тяжкості, від легких почервонінь до болісних уражень, які потребують тривалого лікування.

Лікар може призначити антибіотики та протизапальні препарати для запобігання інфекції та зменшення запалення. Крім того, можуть бути призначені спеціальні креми та мазі для прискорення загоєння шкіри й зниження больових відчуттів.

У разі, якщо опіки занадто серйозні та лікування місцевими засобами недостатньо, лікар може порекомендувати операцію по видаленню пошкоджених ділянок шкіри. Це потрібно у вкрай рідкісних випадках, коли опіки є надто глибокими та небезпечними для здоров’я.

Насамкінець, якщо вам потрібна лазерна епіляція, і татуювання на тих ділянках шкіри є, необхідно переконатися в безпеці процедури та отримати консультацію у кваліфікованого фахівця. Лазерна епіляція може бути безпечною та ефективною альтернативою для видалення волосся, але тільки якщо вона проводиться правильно та з урахуванням індивідуальних особливостей кожного пацієнта.

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Атрофічний гастрит
Причини розвитку атрофічного гастритуСтадії розвит...
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Реклама
FDA: диклофенак викликає порушення серця
Диклофенак — це препарат із групи НПЗЗ (нестероїдн...
Господарське мило допоможе усунути запах поту та захистить від інфікування
Господарське мило містить мийні речовини, які допо...
Реклама