Лазерна епіляція – як підготуватися, щоб уникнути проблем і досягти найкращого результату

крем, бритвений станок та пінцет

Останніми роками набирає обертів ефективний метод з видалення небажаного волосся – лазерна епіляція. Однак, щоб досягти найкращого результату та зменшити ризик можливих ускладнень, необхідно дізнатися все про цю процедуру. Наприклад, за скільки годин до лазерної епіляції потрібно голитися і як підготуватися до лазерної епіляції верхньої губи, ніг, обличчя, пахв, рук. 

Кілька загальних порад щодо підготовки

Перед першим сеансом лазерної епіляції необхідно чітко розуміти, що являє собою лазерна епіляція. Це допоможе розвіяти страхи і морально налаштуватися. 

Не зайвим буде проконсультуватися з лікарем, дізнатися протипоказання, щоб виключити можливість захворювання. Якщо лікар зверне увагу на чутливість шкіри та схильність до подразнення, то може порекомендувати не відвідувати лазерний кабінет у спекотну пору року.

Чи важливо те, якої довжини має бути волосся перед лазерною епіляцією

Перед тим як записатися на лазерну епіляцію, необхідно знайти досвідченого і кваліфікованого фахівця, який проведе процедуру. Також важливо переконатися в безпеці та якості використовуваного обладнання.

А що робити, якщо потрібно провести епіляцію зони над верхньою губою? У цьому разі, як і в разі інших ділянок, необхідно дотримуватися певних правил:

  • за два тижні до лазерної епіляції не піддавати себе дії ультрафіолетових променів;
  • не вживати антибактеріальні препарати. 
  • забути про ваксинг, шугаринг, депіляційні креми й пінцет;
  • не використовувати косметичні засоби та антиперспіранти. 

А що можна або навіть потрібно зробити? Якщо лазерна епіляція планується на верхній губі, і при цьому ви страждаєте на часту появу герпесу, лікар може порадити пропити противірусний засіб. 

Заздалегідь із майстром епіляції обговорити свої страхи й обговорити можливість анестезії, наприклад, аплікаційної.

Важливо пам’ятати, що воскові, електричні або епілятори протягом 4-6 тижнів до процедури можуть пошкодити волосяний фолікул і ускладнити ефективність процедури, тому варто утриматися від альтернативних методів. 

За скільки потрібно голитися перед лазерною епіляцією

Щоб підготуватися до лазерної епіляції правильно, потрібно дотримуватися низки важливих кроків. Наприклад, якщо ви обираєте діодний лазер, то за день або два до епіляції потрібно збрити волоски, щоб на шкірі з’явилася невелика щетинка в 1-2 міліметри. 

Ретельне гоління оброблюваних ділянок шкіри необхідне для того, щоб волосяні фолікули перебували якомога ближче до поверхні шкіри, що збільшує ефективність лазерної епіляції.

Гоління після лазерної епіляції: коли

Як відомо, лазерна епіляція відбувається не за один раз, а за кілька сеансів. Тож виникає запитання: чи можна голитися між сеансами лазерної епіляції? І відповідь на нього – так, можна, але потрібно дотримуватися певних рекомендацій.

Лазерна епіляція не видаляє все волосся одразу. Зазвичай після першого сеансу видаляється всього 15-30 % від усього волосся. Протягом десяти днів волосся, що піддавалося епіляції, буде поступово випадати, але починає з’являтися нове. Щоб позбутися його, можна використовувати бритву, але це може погіршити результати лазерної епіляції.

Під час використання бритви необхідно вибирати якісні леза та використовувати спеціальні засоби для гоління, щоб запобігти подразненню шкіри. Також слід уникати надмірного тиску та повторних проходів леза, щоб не спричинити появу врослого волосся.

Однак, перш ніж ухвалювати остаточне рішення про гоління після лазерної епіляції, варто проконсультуватися з фахівцем. Він розповість про всі ризики й допоможе вибрати найкращий спосіб видалення волосся у кожному конкретному випадку.

Чи можна пити алкоголь перед лазерною епіляцією

Варто зазначити, що вживання алкоголю в будь-яких кількостях перед лазерною епіляцією не рекомендується. Алкоголь впливає на циркуляцію крові, що може збільшити ризик виникнення побічних ефектів і ускладнень. Крім того, алкоголь може знизити чутливість шкіри, що може призвести до інтенсивного процесу лазерної обробки та підвищити ризик опіків і подразнення шкіри.

Якщо ви плануєте лазерну епіляцію, то необхідно утриматися від вживання алкоголю протягом 24-48 годин перед процедурою. Також варто уникати вживання кофеїну та інших стимуляторів, оскільки вони також можуть вплинути на чутливість шкіри.

Важливо пам’ятати, що процедура лазерної епіляції – це серйозне втручання в роботу організму. Тому необхідно дотримуватися всіх рекомендацій і порад лікаря. Якщо ви вжили алкоголь або інші стимулятори перед лазерною епіляцією, не соромтеся повідомити про це свого лікаря. Він зможе розповісти вам про можливі ризики й допомогти вибрати оптимальний часовий проміжок для проведення процедури.

Реклама
У Європі спостерігається зростання інфекцій, що передаються статевим шляхом
Згідно з новими даними за 2022 рік, опублікованим ...
COVID-19 вдвічі підвищує ризик серцевого нападу: дослідження
Дослідження показують, що ризик розвитку серцевого...
Реклама
Алергічний синусит
Причини розвитку алергічного синуситу — хто в груп...
Лікування синуситу в домашніх умовах
Як лікувати синусит вдомаПрофілактика синуситу в д...
Реклама
Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів
Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію,...
Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі
Шлунковий грип, також відомий як вірусний гастроен...
Реклама