Мигдальне молоко — користь у кожному ковтку

Мигдальне молоко виготовляється з бланшованого мигдалю та води. Воно цінується не лише смаком, а також поживною цінністю та низькою калорійністю.
Користь мигдального молока
Мигдальне молоко було відоме вже в пізньому Середньовіччі та використовувалося замість коров’ячого молока під час посту, коли заборонялося вживати не лише м’ясо, а і яйця та молочні продукти. З 2000 року мигдальне молоко стало особливо популярним після того, як стало відомо про негативний вплив сої на здоров’я людини.
З мигдального молока роблять також олію, а за допомогою йогуртових бактерій чи кефірних грибків — йогурт, кефір та будь-які ферментовані напої, які не лише смачні, а й корисні.
Мигдальне молоко — користь для імунітету
- має високу поживну густину та низьку калорійність, що сприяє схудненню;
- не допускає різких стрибків цукру в крові та викиду інсуліну;
- завдяки високому вмісту калію, позитивно впливає на здоров’я кісток та запобігає розвитку остеопорозу;
- містить мало фосфору, що перешкоджає всмоктуванню кальцію кістки;
- є джерелом вітаміну D, завдяки якому позитивно впливає на імунітет, роботу нервової системи та загальне самопочуття;
- забезпечує організм вітаміном Е, який є потужним антиоксидантом.
Мигдальне молоко можна використовувати так само як і коров’яче. Дієтологи радять додавати його в каву або чай, робити на його основі коктейлі, використовувати при виготовленні випічки або соусів. Користь мигдального молока підвищить поживну цінність страви.
Мигдальне молоко: шкода невелика
Має мигдальне молоко користь та шкоду. Через те, що воно є алергеном, його не слід вживати людям, які страждають на алергію на мигдаль та інші горіхи.
Мигдальне молоко містить оксалати. Тому його часте вживання може спричинити утворення каменів у нирках. Тому таке молоко не слід пити нефрологічним хворим. Також воно не може замінити материнське молоко новонародженим. Всім іншим пити цей напій можна.