Адаптована інструкція

Група:

Дієтичні добавки для підтримки функції печінки, жовчовивідних шляхів і жовчного міхура.

Виробник:

Безпосереднє виробництво: EXEPHARM, 04080, м. Київ, вул. Межигірська, буд. 82-А. Тел: +38 (093) 800 45 00.

Офіційна інструкція

Склад:

Вміст 1 капсули: екстракт реп’яшка, екстракт цмину, екстракт шипшини, екстракт м’яти, МКЦ, крохмаль тапіоковий, кремнію діоксид.


Без ГМО.

Група:

Дієтичні добавки для підтримки функції печінки, жовчовивідних шляхів і жовчного міхура.

Властивості:

Гербатал – комплекс активних речовин для захисту печінки.


Реп’яшок має заспокійливий вплив на центральну нервову систему, посилює секреції залоз, моторики шлунково-кишкового тракту. Також його використовують як рослину що має властивості загального зміцнення організму, для покращення процесу обміну речовин, як засіб протизапальної, кровоспинної, жовчогінної та сечогінної дії.


Використовують в комплексній терапії як жовчогінний та протизапальний засіб при захворюваннях печінки, жовчного міхура, жовчовивідних проток, ожирінні печінки, жовчнокам’яній хворобі, при зовнішній та внутрішній кровотечі, ерозії шийки матки.


Поліпшення відтоку жовчі та її складу, сприяє відновленню роботи печінки, жовчовивідних шляхів, жовчного міхура, розчиненню і виведенню каменів з жовчного міхура, усунення порушень в роботі шлункового та кишкового тракту.


Цмин сприяє, перш за все, лікуванню захворювань печінки, жовчного міхура, шлунку, а також нирок. Це пов’язано з його жовчогінними, знеболювальними, антибактеріальними, кровоспинними та протизапальними властивостями.


Стеаринові сполуки, що містяться в цмині, сприяють дезінфекції жовчних протоків, регулюється функціональна діяльність шлунку, при цьому нирки не подразнюються. Через жовчовивідні властивості цмин використовується при запаленнях нирок, циститі, жовтусі, діабеті, атеросклерозі, жовчнокам’яній хворобі. Протимікробна дія рослини пояснюється тим, що до її складу входить аренарин — антибіотик, що впливає на бактерії та знищує їх.


Користь цмину полягає ще й у тому, що він сприяє кращій переробці їжі, оскільки покращує функціонування шлунку, нормалізуючи виділення ферментів травлення. Цим зумовлене використання рослини у лікуванні гастриту, панкреатиту, атонічного закрепу. Екстракт цмину завдяки флавоноїдним сполукам допомагає зняти спазми кишечника.


Шипшина – несе користь всьому організму, покращуючи роботу органів і зміцнюючи імунну систему. Це лікарська рослина широкого спектру дії.


Основні з її властивостей: тонізуючі, седативні, протизапальні, протимікробні, кровоспинні, в’яжучі, сечогінні та жовчогінні, судино зміцнювальні, допомагає у виробленні еритроцитів, знижує кров’яний тиск.


М’ята перцева здатна підвищувати секрецію травних залоз, збуджувати апетит, пригнічувати процеси гниття і бродіння у травному каналі, знижувати тонус гладеньких м’язів кишечнику, жовчовивідних та сечовивідних шляхів, підвищувати виділення жовчі, виявляти седативну і слабку гіпотензивну дію.


М’ята перцева викликає подразнення нервових закінчень, збуджуючи холодові рецептори. У відповідь на це поверхневі судини звужуються, а внутрішні розширюються. Ефект – послаблення або усунення больового синдрому.


Завдяки вмісту ефірної олії м’ята перцева пригнічує життєдіяльність ряду спороутворюючих бактерій та золотистого стафілокока. Виявляє жовчогінну дію з активним виведенням холестерину і холатів, посилює антитоксичну функцію печінки, знімає спазм і нормалізує обмін речовин.


М’яту активно використовують у лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту: гастритів, колітів, метеоризму, нудоти, проносу, блювоти і закрепу. Також м’яту п’ють при печії і підвищеній кислотності, болях в ШКТ, втраті апетиту та сповільненому травленні.

М’яту перцеву вводять до складу зборів для лікування холециститів, гепатитів та жовчнокам’яної хвороби.


Екстракти лікарських рослин, що входять до складу Гербатал, своїми цілющими властивостями допоможуть попередити захворювання печінки, відновити та нормалізувати її функцію, підсилити імунітет.

Рекомендації щодо застосування:

Дієтична добавка до раціону харчування; джерело біологічно активних речовин; сприяє нормалізації функціонування печінки та покращенню травлення; має м’які жовчогінні властивості.


Добавки дієтичні не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Протипоказання:

Індивідуальна чутливість до компонентів, вагітність та період лактації, діти до 14 років.

Спосіб застосування та дози:

Дітям від 14 років та дорослим по 1 капсулі 3 рази на день за 30 хвилин до вживання їжі. Курс вживання 2-4 тижня. За призначенням лікаря дози та термін вживання може бути змінено. Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.


Харчова (поживна) цінність на 100 g(г): білки — 0,1 g(г), жири — 0 g(г), вуглеводи — 39,8 g(г).


Енергетична цінність (калорійність) на 100 g(г): 160 kcal(ккал)/669,4 kJ(кДж).

Умови зберігання:

Зберігати в оригінальній упаковці в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці за температури від 1 °С до 25 °С.


Строк придатності: 36 місяців від дати виготовлення.

Форма випуску / упаковка:

Капсули по 300 mg(мг) ±7,5%.

Виробник:

Непосредственное производство: EXEPHARM, 04080, м. Київ, вул. Межигірська, буд. 82-А. Тел: +38 (093) 800 45 00.

Редакція

Редактор Medpravda.ua
Автор: Стадник Анна Олеговна
Провизор

Стаднік Ганна, закінчила НМУ ім. О. О. Богомольця, факультет фармацевтичний, спеціальність "Загальна фармація"

Працювала в: КП "Фармація" провзор-інтерн, ТОВ "Аптека мінеральні води" провізор, ТОВ "ДЕНДІ-ФАРМ" провізор, ТОВ "Моріон"

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies в своєму браузері. Дізнатися більше.