Адаптована інструкція

Група:

Дієтичні добавки, що поліпшують процеси травлення і функціональний стан шлунково-кишкового тракту.

Виробник:

Безпосереднє виробництво: Спільне українсько-іспанське підприємство «Сперко Україна», Україна, 21027, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 25, тел. + 38(0432)52–30–36

Офіційна інструкція

Склад:

Склад: (в 1 мл): лактаза – 0,6 г, калію хлорид – 0,00932 г, гліцерин – 0,25 мл, вода очищена – до 1 мл.


1 мл розчину крапель містить 3000 ALU лактази.

Група:

Дієтичні добавки, що поліпшують процеси травлення і функціональний стан шлунково-кишкового тракту.

Властивості:

Допомагає засвоєнню молока, усуває коліки та здуття!


Не є лікарським засобом.


Дієтична добавка, яка може бути рекомендована лікарем, як додаткове джерело ферменту лактази, для створення оптимальних дієтологічних умов функціонування організму дитини. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Прийом ферменту лактази допомагає засвоєнню молока, усуває коліки та здуття. Дозволяє зберегти грудне вигодовування і усунути причини кольок.


МАЛЮКОВІ КИШКОВІ КОЛІКИ.


Всі немовлята плачуть, але якщо дитина плаче більше ніж три години на добу, три або більше дні на тиждень, у немовляти найімовірніше кишкові кольки.


Коли дитина плаче через кольки годинами і ніщо не може її заспокоїти, така ситуація стає вкрай неприємною для батьків і повністю змінює звичне сімейне життя.


ДІАГНОСТИКА.


Кольки починають турбувати немовлят на 3-4 тижні життя і тривають до 3-4 місяців. Немовля плаче, як правило, впродовж 2-3 годин і його неможливо заспокоїти. Немовля підтягує під себе ніжки і стискає кулачки. Як правило, відбувається здуття кишечнику, іноді у дитини можуть виникати закрепи.


ПРИЧИНИ ЗАХВОРЮВАННЯ.


Здебільшого, причиною кольок у немовлят стає «незрілість» ферментативних систем кишечнику, недостатнє вироблення ферменту лактази. Іншими причинами можуть бути всмоктуванням повітря під час прийому їжі, споживанням матір’ю деяких видів харчових продуктів, дискомфорт і стрес.


НЕПЕРЕНОСИМІСТЬ ЛАКТОЗИ.


Лактоза (молочний цукор) — це головний вуглевод в усіх типах молока людського і тваринного походження, він складається з двох молекул: глюкози і галактози. Для всмоктування цих молекул у кишечнику вони повинні бути попередньо розділені (гідролізовані) ферментом під назвою лактаза, який виробляється кишковими ворсинками.


Коли цей фермент відсутній або його вироблення є недостатнім, лактоза не гідролізується, що призводить до її непереносимості.


Непереносимість лактози є поширеною і зазвичай тимчасовою проблемою у немовлят, у зв’язку з недостатнім вироблен¬ням лактази на протязі перших кількох місяців життя.


З часом, організм дитини починає виробляти достатню кількість лактази, щоб ефективніше перетравлювати необхідну кількість лактози, однак зазвичай це відбувається через 3-4 місяці після народження.


В перші тижні з моменту народження в організмі немовляти виробляється недостатня кількість лактази, що призводить до неперетравлення молочного цукру (лактози) і під впливом існуючих бактерій в кишечнику починається процес бродіння, в результаті чого підвищується утворення газу в кишечнику дитини. Це призводить до метеоризму і здуття живота. Надлишок ферментативної активності бактерій може викликати порушення в шлунково-кишковій перистальтиці, в результаті чого дитина страждає від спазмів.


Тиск, що створюється надлишком неперетравленої лактози, викликає секрецію (приплив води), що проявляється діареєю. Зміни осмотичного тиску в кишечнику призводять до втрати води. Якщо цю втрату не компенсувати, може виникнути зневоднення організму дитини.


Як вирішувати проблему?


Якщо мати годує дитину груддю, вона повинна зменшити споживання або навіть відмовитися від певних продуктів харчування, які можуть спровокувати або посилити кольки у немовляти.


Мати повинна прикладати немовля до грудей правильно, в спокійній та зручній обстановці.


Якщо кольки виникають через зменшене вироблення ферменту лактази, то почуття дискомфорту у немовляти зникає або значно зменшується після застосування згаданого ферменту в молоці.


Недоношені діти та діти з низькою вагою мають більш високу схильність до розвитку такого виду кольок. Таким дітям потрібно більше часу, поки вони зможуть засвоювати лактозу, оскільки цей процес багато в чому залежить від розвитку кишечнику і його нормальної мікрофлори.


Відзначимо, що лактазна недостатність в деяких випадках може зустрічатися не тільки у дітей до року, але і у більш старшого віку, а також у людей дорослих. Трапляється, що лактазна недостатність розвивається після перенесеної кишкової інфекції, іноді це відбувається під впливом деяких медикаментів і під дією деяких інших факторів.

Особливі вказівки:

Індивідуальна чутливість до компонентів дієтичної добавки. Перед застосуванням слід проконсультуватися з лікарем-педіатром.

Спосіб застосування та дози:

Спосіб застосування та рекомендована добова доза.


Добова потреба в продукті індивідуальна і залежить від віку, маси тіла і стану здоров'я немовляти (від народження). Добова доза препарату визначається і контролюється лікарем.


Інструкція приготування.


Дотримуючись таблиці дозування, додати краплі ферменту лактази в молоко або харчової суміші.


Вік

Кількість молока за

один прийом їжі

Кількість крапель за

один прийом їжі

Кількість лактази за

один прийом їжі

0-2 тижні

60-90 мл

5 крапель

750 АLU

3-4 тижні

120 мл

6 крапель

900 АLU

1-2 місяці

150 мл

8 крапель

1200 АLU

3-4 місяці

180 мл

9 крапель

1350 АLU

5 місяців-3 роки

200 мл

10 крапель

1500 АLU

Для жінок, які годують

немовлят груддю

200 мл

10 крапель

1500 АLU


Рекомендований термін споживання.


Термін споживання узгоджується з лікарем.

Умови зберігання:

Зберігати при температурі не вище 25 °С у сухому та захищеному від впливу сонячного світла місці.


Зберігати в недоступному для дітей місті. Строк придатності добавки після першого відкриття контейнера не більше ніж 3 тижні.

Форма випуску / упаковка:

Краплі оральні — 15 мл в скляному контейнері з пробкою-крапельницею, закриті пластиковою кришкою.


З 15 мл можна приготувати 37 порцій (доз) з рекомендованою дозою 8 крапель на кожну порцію.

Виробник:

Непосредственное производство: Спільне українсько-іспанське підприємство «Сперко Україна», Україна, 21027, м. Вінниця, вул. 600-річчя, 25, тел. + 38(0432)52–30–36

Термінологія

Лактоза

ЛАКТОЗА (лат. lас — молоко), молочний цукор — це дисахарид, утворений залишками D-галактози та D-глюкози, існує у вигляді α- і β-форм.Емпірична формула C12H22O11 Мол. м. 360,31У...

Редакція

Редактор Medpravda.ua
Автор: Стадник Анна Олеговна
Провизор

Стаднік Ганна, закінчила НМУ ім. О. О. Богомольця, факультет фармацевтичний, спеціальність "Загальна фармація"

Працювала в: КП "Фармація" провзор-інтерн, ТОВ "Аптека мінеральні води" провізор, ТОВ "ДЕНДІ-ФАРМ" провізор, ТОВ "Моріон"

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies в своєму браузері. Дізнатися більше.