Адаптована інструкція

Склад:

Активна дія здійснюється завдяки D-глюкозаміну гідрохлориду та N-ацетил-D-глюкозаміну по 0,125 г, кверцетину - 0,08 г.

Додаткові інгредієнти: МКЦ або лактоза, стеарат магнію, к-та стеаринова, натрію кроскармелоза.

Група:

Дієтичні добавки, що сприяють нормалізації функції опорно-рухового апарату.

Властивості:

Глюквамін працює комплексно за рахунок трьох активних компонентів:

  • глюкозамін формує тканини і рідини суглоба, допомагає синтезувати хондроитин, захищає і гальмує руйнування хряща;
  • N-ацетил-D-глюкозамін сприяє виробленню гіалуронової кислоти, а вона, у свою чергу, надає пружності і міцності багатьом тканинам в організмі, робить суглобову рідину більш в’язкою. В результаті зменшується знос, пошкодження суглобових поверхонь, амортизується рух.

Ці два нутриенти підсилюють дію один одного.

  • кверцетин знешкоджує вільні радикали, має протизапальний ефект, відновлює кісткову тканину, попереджає розвиток виразок в шлунково-кишковому тракті, які провокують НПЗЗ.

Рекомендації щодо застосування:

Для додаткового надходження в організм нутрієнтів при деструктивних змінах в хрящах, обмеженій рухливості / посилених навантаженнях на суглоби, травматичних ушкодженнях сухожиль і суглобів, запальних процесах і тривалої терапії нестероїдними протизапальними препаратами.

Особливі вказівки:

Глюквамін капсули не замінять повноцінний раціон.

Протипоказання:

Особиста непереносимість, вагітність, лактація, люди до 18-ти років.

Спосіб застосування та дози:

Суворо дотримуйтеся дози: по 1 капс тричі / добу протягом 6-8 тижнів. Лікар може призначити повторний курс через 2-3 місяці.

Умови зберігання:

Спеціальних умов немає.

Форма випуску / упаковка:

Капсули, по 60 шт в пачці.

Виробник:

Безпосереднє виробництво: ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ" 03134, Київ, вул. Миру, 17

Офіційна інструкція

Склад:

  • 1 капсула містить активні інгредієнти: D-глюкозаміну гідрохлорид - 0,125 г, N-ацетил-D-глюкозамін - 0,125 г, кверцетин - 0,08 г;
  • допоміжні речовини: магнію стеарат або стеаринова кислота, натрію кроскармелоза, лактоза (цукор молочний) або целюлоза мікрокристалічна.

Група:

Дієтичні добавки, що сприяють нормалізації функції опорно-рухового апарату.

Властивості:

Глюкозамін бере участь у формуванні суглобового хряща, сухожиль, зв'язок і суглобової рідини. Його наявність необхідна для синтезу глікозаміногліканів (хондроїтин) і протеогліканів, які в свою чергу відповідають за пружність і витривалість суглобового хряща. Додатковий прийом глюкозаміну гальмує процеси руйнування хрящової тканини і захищає її від ушкодження.

N-ацетил-D-глюкозамін - метаболіт (похідне) глюкозаміну, бере участь в утворенні гіалуронової кислоти. Гіалуронова кислота - важливий компонент синовіальної суглобової рідини, склоподібного тіла ока, багатьох біологічних рідин, у великій кількості знаходиться в шкірі, забезпечуючи механічну міцність і пружність органів, еластичність їх з'єднань. Завдяки властивості гіалуронової кислоти зв'язувати молекули води, забезпечується в'язкість суглобової рідини, що в свою чергу зменшує тертя між суглобовими поверхнями, тим самим захищаючи їх від зносу і пошкоджень і сприяє амортизації рухів.

Одночасне застосування глюкозаміну і N-ацетил-D-глюкозаміну призводить до взаємного збільшення сумарного ефекту цих компонентів і сприяє більш тривалому позитивному впливу при дегенеративно-дистрофічних процесах в суглобах або сухожиллях, обмеженої рухливості суглобів, менопаузі і літньому віці, створюючи оптимальні дієтологічні умови функціонування опорно рухового апарату.

Кверцетин - біофлавоноїд, який як антиоксидант перехоплює руйнівні частки, відомі як вільні радикали, що запускають процес апоптозу (загибелі) клітин хрящової тканини. Кверцетин сприяє зменшенню запалення, оновленню кісткової тканини, попередженню ерозивно-виразкових уражень стравоходу, шлунка і дванадцятипалої кишки, викликаних прийомом нестероїдних протизапальних засобів.

Поєднання кверцетину з глюкозаміном і N-ацетил-D-глюкозаміном призводить до взаємного посилення їх протизапальних властивостей.

Глюквамін - комплексна дієтична добавка, яка сприяє:

  • зниження інтенсивності запалення;
  • уповільнення руйнування хряща;
  • відновленню хрящової тканини;
  • поліпшенню рухливості суглобів;
  • зниження негативного впливу НПЗП.

При тривалому прийомі протизапальних і знеболюючих препаратів додаткове вживання Глюкваміну дозволяє запобігти розвитку метаболічного руйнування хряща.

Рекомендації щодо застосування:

Дієтична добавка може бути рекомендована в якості додаткового джерела D-глюкозаміну гідрохлориду, N-ацетил-D-глюкозаміну і кверцетину при хронічних процесах, що призводять до деструктивних змін хрящової тканини, обмеженої рухливості суглобів, підвищеного навантаження на суглоби (надмірна маса тіла, заняття спортом і інші інтенсивні фізичні навантаження), травмах суглобів і сухожиль.

Особливі вказівки:

Дієтичну добавку не слід вживати як заміну повноцінного раціону харчування.

Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість капсул для щоденного вживання.

Протипоказання:

Не рекомендується при підвищеній чутливості до компонентів продукту, в період вагітності та годування груддю, дітям віком до 18 років.

Спосіб застосування та дози:

Дорослим по 1 капсулі 3 рази на добу, незалежно від прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю води.

Курс вживання - 6-8 тижнів, при необхідності курс можна повторити через 2-3 міс. Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.

Умови зберігання:

В оригінальній упаковці в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 30 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Форма випуску / упаковка:

Таблетки банка, в пачці, № 60.

Виробник:

Безпосереднє виробництво: ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ" 03134, Київ, вул. Миру, 17

Редакція

Автор: Волошонович Алла
Лікар-ендокринолог
Кандидат медичних наук
Луганський державний медичний університет, факультет - лікувальна справа
Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies в своєму браузері. Дізнатися більше.