Ентеронорм інструкція по застосуванню

Ентеронорм фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
капсули 500 мг, № 30
Виробник:
Редакторска група
Перевірено
Stadnik-Anna
Ганна Стаднік Додано: 18.11.2023
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 18.11.2023
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

Вміст 1 капсули: 

  • Lactobacillus acidophilus 5х108 КУО/г; 
  • Lactobacillus rhamnosus 9х108 КУО/г; 
  • Lactobacillus plantarum 2х107 КУО/г; 
  • Lactobacillus casei 4х108 КУО/г; 
  • Bifidobacterium bifidum 5х108 КУО/г; 
  • Bifidobacterium longum 8х108 КУО/г; 
  • Saccharomyces boulardii 3х107 КУО/г; 
  • селен (0,05 мг);
  • олігофруктоза (40 мг); 
  • інулін (450 мг).

Властивості:

Ентеронорм – полікомпонентний синбіотик, що являє собою раціональну комбінацію пробіотичного комплексу та пребіотичних компонентів, які в поєднанні із мікроелементом селеном, забезпечують синергічну дію для відновлення та підтримання нормальної мікрофлори, покращення функціонування травної системи та детоксикації організму, пригнічення росту та розвитку патогенних мікроорганізмів, профілактики ендокринопатій та асоційованих з ними захворювань, рецидивів хронічних захворювань, для підвищення резистентності організму проти несприятливих факторів та інфекцій. 

Мікробіологічну основу Ентеронорму складає пробіотичний комплекс найбільш ефективних штамів живих біфідо- і лактобактерій видів L.acidophilus, L.rhamnosus, L.plantarum, L.casei, B.bifidum, B.longum, а також біоентеросептик Saccharomices boulardii. Біфідобактерії складають основу мікрофлори кишківника (85-90% у дорослих, до 95% у дітей). У процесі життєдіяльності утворюють органічні кислоти, внаслідок чого знижується рН середовища та пригнічується розвиток патогенної, гнильної та газоутворюючої мікрофлори (Clostridium difficile, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Campylobacter jejuni). Крім того, біфідобактерії беруть участь у синтезі та всмоктуванні вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот, сприяють синтезу незамінних амінокислот, кращому засвоєнню солей кальцію, вітаміну D, знижують концентрацію потенційно небезпечного аміаку й амінів у крові, мають антианемічну, антирахітичну та антиалергічну дії. Володіють природною стійкістю (особливо B.longum) до антибіотиків. Важливою функцією біфідобактерій є участь у формуванні імунологічної реактивності організму (зміцнення імунітету). Вони стимулюють лімфоїдний апарат, синтез імуноглобулінів, підвищують активність лізоциму, сприяють зменшенню проникності судинно-тканинних бар’єрів для токсичних продуктів, проявляють протипухлинну активність. Застосування біфідобактерій разом з молочними продуктами поліпшує їх засвоюваність особами, що не переносять лактозу (завдяки виділенню біфідобактеріями Р-галактозидази, яка компенсує дефіцит цього ферменту в організмі людини). B.bifidum має виражену антихелікобактерну активність. Лактобактерії є важливим компонентом постійної мікрофлори кишкового тракту, входять до складу мікрофлори порожнини рота, є важливою складовою мікрофлори сечостатевої системи. Приймають активну участь в процесах травлення, стимулюють перистальтику кишківника, попереджують метеоризм, сприяють виведенню токсинів, синтезують вітаміни групи В, К, біотин, фолієву та аскорбінову кислоти, продукують молочну кислоту и бактеріоцини (натуральні антибіотики), які інгібують ріст патогенних та умовно-патогенних мікробів, мають імуномодулюючу та протипухлинну дії, приймають участь в синтезі незамінних амінокислот, регулюють метаболізм жовчних кислот, холестерину, стимулюють розмноження біфідобактерій, їх кислотопродукцію.

L.acidophilus мають антибіотичні та антиалергічні властивості, високоефективні при запальних захворюваннях – активують клітинний імунітет, синтез імуноглобулінів, проявляють аналгезуючий ефект при абдомінальному больовому синдромі.

L.plantarum мають здатність розщеплювати амінокислоту аргінін з утворенням окису азоту – нейромедіатора, необхідного для нормального функціонування нервової системи, когнітивних процесів, а також має виражені протикандидозну, протипаразитарну дії. L.casei ефективно пригнічують ріст гноєрідних стафілококів, клостридій, мають виражену дію при алергічних реакціях, високу протипухлинну активність. Неспецифічні для мікрофлори кишківника людини Saccharomyces boulardii – біоентеросептики, або самоелімінуючі антагоністи – мають виражений прямий антагонізм (антимікробну дію), пов’язаний зі здатністю Saccharomyces boulardii конкурентно витісняти патогенні та умовно-патогенні мікроорганізми та гриби, що порушують мікробіоценоз кишківника (такі як Clostridium difficile, Clostridium pneumoniae, Staphilococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida krusei, Candida pseudotropical, Salmonella typhi, Escherichia coli, Shigella dysenteriae, Proteus, Enthamoeba hystolitica, Lambliae, Enterovirus, Rotavirus).

Saccharomyces boulardii мають виражені антитоксичну, антисекреторну дії, підвищують неспецифічний імунний захист внаслідок збільшення продукування імуноглобулінів та їх секреторних компонентів, посилюють трофічний ефект щодо слизової оболонки кишківника внаслідок вивільнення сперміну і спермідину – біогенних поліамінів, рівень яких зменшується в організмі з віком, особливо при клімаксі. Ці речовини приймають участь в процесах метаболізму, аутофагії, сприяють розщепленню дефектних білків, інших пошкоджених компонентів клітин, допомагаючи їм оновлюватися, попереджують старіння і розвиток запальних процесів, знижують ризик серцево-судинних захворювань, перешкоджають порушенню функції нейронів головного мозку, сприяють покращенню пам’яті та сперматогенезу.  Генетично зумовлена стійкість Saccharomyces boulardii до дії антибіотиків дозволяє застосовувати їх для захисту нормального мікробіоценозу при прийомі одночасно з іншими антибактеріальними препаратами. Saccharomyces boulardii проходять через шлунково-кишковий тракт в незмінному вигляді без його колонізації і виводяться з організму через 2-4 дні після прийому. Пребіотичні компоненти (інулін та олігофруктоза) виступають субстратом, який стимулює ріст і активність пробіотичних мікроорганізмів, забезпечуючи їм оптимальне середовище і кращу конкурентоздатність. Олігофруктоза більш активна в проксимальному відділі товстої кишки, де селективно ферментується біфідобактеріями.

Інулін – рослинний полісахарид природного полімеру D-фруктози, транзитом проходить в дистальний відділ кишківника, де гідролізується до моносахаридів, які піддаються ферментації власними біфідобактеріями з утворенням коротколанцюгових жирних кислот (в основному, оцтової, пропіонової, масляної). Ці кислоти і їх солі мають трофічний ефект, взаємодіють з рецепторами клітин імуногенезу, беруть участь у синтезі протизапальних цитокінів, сприяють зсуву рН в кислий бік, стимулюють перистальтику і активізують всмоктування кальцію за рахунок модифікації його розчинності і підвищенню біодоступності. Інулін, збагачений олігофруктозою, підвищує засвоєння кальцію, що перешкоджає втраті кісткової маси і є профілактикою остеопорозу. Пропіонат впливає на печінковий ліпогенез і глюконеогенез, ацетат виступає в якості субстрату для синтезу корисного холестерину, бутират позитивно впливає на стан слизової кишківника, покращує толерантність до глюкози, регулює рівень інтестинального серотоніну, який є сигнальним нейромедіатором і приймає участь в регуляції маси тіла, покращує настрій і самопочуття. Інулін і олігофруктоза опосередковано індукують збільшення абсорбуючої поверхні кишкового епітелію, регулюють секрецію ферментів; добре засвоюються, містять мало калорій, добре відомі як цукрозамінники при дієтотерапії (в т.ч. для схуднення, при інсулінорезистентності). Селен необхідний для оптимального функціонування ендокринної (особливо виражений вплив має на секрецію, метаболізм тиреоїдних гормонів, а також на фертильність) та імунної систем, профілактики новоутворень, серцево-судинних захворювань, приймає участь в модуляції протизапальної відповіді, має виражені антиоксидантні властивості, посилює синтетичні та метаболічні (синтез АТФ) процеси у м’язах.  Складові Ентеронорму знаходяться в кислотостійкій капсулі, що попереджує зниження життєздатності пробіотичних мікроорганізмів під впливом соляної кислоти, шлункового соку, жовчних кислот, ферментів. 

Виробник:

"Елемент здоров'я", Україна

Місцезнаходження виробника:

вул. Естонська, 120, Київ, Україна

Рекомендації до застосування:

Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування, як додаткове джерело життєздатних пробіотичних мікроорганізмів, з метою нормалізації мікрофлори кишківника, при дисбіозах різного генезу; в період підвищеного ризику розвитку кишкових розладів (в т. ч. під час подорожей), при синдромі роздратованого кишківника та інших функціональних порушеннях травної системи; для відновлення природного захисту організму після перенесених захворювань, зменшення вираженості і частоти побічних ефектів при антибіотико-, гормональній, променевій та хіміотерапії, в комплексному лікуванні метаболічних розладів (в т. ч. надлишкової ваги), грибкових захворювань, при алергічних реакціях, вугревих висипах, для зниження ризику виникнення ускладнень в комплексному лікуванні новоутворень.

Спосіб застосування та дози:

Капсули приймати перорально, ковтаючи цілими і запиваючи достатньою кількістю рідини (1 склянка питної води). Дорослим та дітям віком від 6 років приймати по 1 капсулі 2-3 рази на день, за 30 хвилин до вживання їжі.

Термін вживання:

  • з метою нормалізації мікрофлори кишківника приймати протягом 10-15 діб;
  • з метою профілактики дисбіозу приймати з першого дня застосування антибіотиків від 15 днів до 1,5 місяців;
  • в період підвищенного ризику кишкових розладів (в т.ч. під час подорожей): за 5 днів до початку подорожі та протягом усієї подорожі, до її закінчення по 1 капсулі на день.

В подальшому термін споживання та можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем індивідуально.

Курс прийому залежить від характеру та перебігу захворювання. Для закріплення отриманого клінічного ефекту курс можна повторити після 10-14 денної перерви. При відсутності повної нормалізації мікрофлори призначають підтримуючі дози препарату (1 капсулу в день) протягом 1-1,5 місяця. При захворюваннях, що перебігають із рецидивами, доцільні повторні курси прийому.

Перед застосуванням (в т.ч. прийому дітьми) рекомендовано порадитись з лікарем.

Умови зберігання:

Зберігати в оригінальній упаковці в недоступних для дітей місцях, в сухому, захищеному від сонячних променів приміщенні за температури від 2оС до 25оС.

Термін придатності: 2 роки від дати виробництва.

Форма випуску / упаковка:

Тверді желатинові кишковорозчинні капсули, 10 капсул по 500 мг у блістері, по 3 блістери у картонній коробці.

Не є лікарським засобом.

Без ГМО.

Медичне застереження
Дата додавання: 18.11.2023
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.
Реклама
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Понад 1 мільярда людей у світі страждають на ожиріння
Нині понад 1 млрд людей у всьому світі страждають ...
Реклама
Пункція при гаймориті
Пункція при гаймориті — показання та протипоказанн...
Одонтогенний гайморит
Причини розвитку зубного гаймориту та види захворю...
Реклама
Прості вправи для стоп захистять від травматизму
Техніка, відома як рефлексологія, передбачає, що є...
Вчені назвали сорт чаю, який допоможе знизити артеріальний тиск на 7–14 мм рт. ст.
Чай каркаде виготовляється із сушених квіток судан...
Реклама