3 найкращі спеції для зниження рівня цукру в крові при діабеті
Цукровий діабет є хронічним захворюванням, яке характеризується високим рівнем глюкози у крові через змінену кількість інсуліну. Знизити рівень цукру в крові можна не лише за допомогою спеціальних препаратів, а й знайомих всім спецій
Чорний перець покращує чутливість до інсуліну
Чорний перець протягом тисячоліть використовувався у народній медицині. Він може допомогти й при цукровому діабеті. Чорний перець покращує чутливість до інсуліну і має антигіперглікемічну дію.
Кориця нормалізує рівень цукру
Кориця відома своїми протизапальними, протимікробними та антиоксидантними властивостями. Згідно з одним дослідженням, приймання цієї спеції дозволяє знизити рівень цукру в крові при цукровому діабеті.
Куркума запобігає розвитку діабету
Куркума допомагає запобігти чи зменшити прогресування цукрового діабету ІІ типу. На думку вчених, таку властивість вона має завдяки куркуміноїдам, які впливають на бета-клітини. Це призводить до вивільнення гормону інсуліну, що регулює рівень цукру в крові.
Читайте також: Куркума допоможе при радикуліті