4 причини, чому слід додати куркуму в каву

Любителі цієї спеції стверджують, що вона робить смак ароматного напою ще кращим. І корисніше, додають лікарі.
- Є хорошим знеболювальним
Куркумін, що міститься в корені цієї рослини, знімає запальний і нервовий біль. З цієї причини фахівці радять використовувати його як харчову добавку.
- Покращує роботу серця
Куркумін зміцнює слизову оболонку кровоносних судин. А правильна функція ендотелію дуже важлива для здоров’я серця, наприклад, з точки зору регулювання тромботичних процесів та діяльності системи кровообігу. Згідно з дослідженнями, у пацієнтів, які до і після операції на серці приймали в невеликих кількостях куркумін, рідко виникали ускладнення у порівнянні з тими хворими, які відмовлялися від нього.
- Зміцнює імунітет
Кава з куркумою нейтралізує вільні радикали, які спричиняють пошкодження клітин. Завдяки своїм протизапальним властивостям куркумін зміцнює імунітет, що дозволяє організму протистояти атакам шкідливих патогенів.
- Запобігає розвитку раку
Куркумін запобігає росту кровоносних судин у пухлинах, що обмежує їхню здатність до подальшого поширення. Дослідники також виявили, що куркумін може моделювати зростання ракових клітин та вбивати їх.