4 причини, чому восени води треба пити не менше, ніж улітку

4 причини, чому восени води треба пити не менше, ніж улітку

Влітку холодна вода приємно охолоджує. Восени ми охоче тягнемося за чашкою гарячого чаю чи кави. Адже ці напої викликають зневоднення організму! Необхідно пам’ятати про його водний баланс завжди, незалежно від сезону. До того ж восени це має свої особливі переваги для здоров’я

1. Зміцнює імунітет

Восени підвищується сприйнятливість організму до інфекцій. Якщо в цей період не забезпечити його водою, слизові оболонки будуть висушені та не зможуть перешкоджати бактеріям та вірусам. Правильна гідратація організму також має вирішальне значення під час захворювання. Так, висока температура тіла свідчить про виведення води з організму. А підвищення температури тіла на 1°С вище за норму означає про збільшення в її потребі до 10%. Що більше води ми п’ємо, то краще наші слизові залози очищаються від залишкових виділень.

2. Покращує настрій

Одним з ефектів зневоднення є зниження настрою та концентрації уваги. Якщо організм зневоднений, мозок зменшується в обсязі, що може викликати головний біль. Втрати води понад 5% норми знижують ефективність роботи на 30% та погіршують настрій.

3. Надає сяйво шкіри

Шкіра складається на 30% води, що сприяє її еластичності. Зневоднення шкіри проявляється сірістю обличчя, помітними зморшками, затиканням пір і схильністю до акне. Нанесений на суху шкіру крем дає почуття полегшення лише на мить: він швидко проникає в неї — і почуття дискомфорту повертається. Саме тому так важливо, щоб восени шкіра зволожувалася зсередини. На вулиці вона піддається впливу вітру та холоду, а в приміщенні — опалення. Крім того, вода допомагає організму позбутися токсинів, що має велике значення для зовнішнього вигляду шкіри.

4. Перешкоджає утворенню зайвої ваги

Восени ми охоче перекушуємо калорійними продуктами. А оскільки в цей час року обмін речовин уповільнюється, то можна легко погладшати на пару кілограмів. Особливо ризик підвищується у період сезонної депресії. Вуглеводи викликають підвищення концентрації глюкози в крові, що спричиняє секрецію інсуліну. Інсулін своєю чергою покращує виробництво так званого гормону щастя, серотоніну, що сприяє гарному настрою. Це і викликає бажання вкотре поласувати шоколадкою.

Реклама
У Європі спостерігається зростання інфекцій, що передаються статевим шляхом
Згідно з новими даними за 2022 рік, опублікованим ...
COVID-19 вдвічі підвищує ризик серцевого нападу: дослідження
Дослідження показують, що ризик розвитку серцевого...
Реклама
Алергічний синусит
Причини розвитку алергічного синуситу — хто в груп...
Лікування синуситу в домашніх умовах
Як лікувати синусит вдомаПрофілактика синуситу в д...
Реклама
Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів
Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію,...
Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі
Шлунковий грип, також відомий як вірусний гастроен...
Реклама