5 ефектів розмарину, які зменшують ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Така пряність як розмарин не тільки надає аромату стравам, але й покращує когнітивні функції мозку. З цієї причини лікарі радять додавати його до їжі.
Підвищує активність. Аромат розмарину надає вплив, який стимулює, на мозок, що покращує пам’ять та підвищує концентрацію уваги. Вчені пояснює це тим, що аромат розмарину сприяє неспанню та допомагає боротися зі втомою.
Перешкоджає старінню. Розмарин містить антиоксиданти, такі як розмаринова та карносолова кислоти. Вони захищають мозок від вільних радикалів та дегенеративних процесів, що викликають старіння клітин.
Не допускає запалення. Запалення може бути однією з причин когнітивного погіршення. Розмарин має протизапальні властивості, що зміцнює здоров’я головного мозку.
Покращує кровообіг. Дослідження вказують на те, що розмарин може сприяти розширенню судин, поліпшенню кровообігу та, відповідно, мозкової активності.
Нормалізує нервову систему. Розмарин багатий на вітаміни C і A, і мінерали, кальцій і магній. Вони сприятливо впливають на нервову систему та підтримують здоров’я мозку.