5 продуктів, які ми помилково звикли вважати шкідливими

Вони хоч і не ідеальні, але містять багато поживних речовин.
1. Хліб
Багато хто уникає хліба, тому що він містить вуглеводи. Проте є і такий, який одночасно смачний і поживний, наприклад цілозерновий. Завдяки йому можна знизити ризик появи гіпертонії, ожиріння та діабету.
2. Макаронні вироби
Прості вуглеводи, які містяться в макаронах, лише на якийсь час втамовують голод, що змушує незабаром накидатися на їжу. А ось макаронні вироби із цілозернового борошна є джерелом складних вуглеводів. Вони надовго зберігають почуття ситості, регулюють травлення та допомагають підтримувати здоровий рівень холестерину.
3. Сир
Не весь сир калорійний. Наприклад, моцарела. До того ж вона багата на кальцій: в 30 г моцарели налічується всього 14% добової норми кальцію.
4. Червоне м’ясо
Дієтологи радять обмежити споживання червоного м’яса (яловичина, свинина, телятина та баранина) до двох разів на тиждень. Проте не варто від нього відмовлятися. Червоне м’ясо — чудове джерело вітамінів групи В, заліза, цинку та білка, необхідних для організму. Вибирайте нежирні шматочки та запікайте його. Це дозволить отримати максимальну користь.
5. Яєчня
Яйця містять холестерин, але він ніяк не пов’язаний із тим високим рівнем холестерину, який спостерігається у багатьох здорових людей. Якщо ви готуєте яєчню без великої кількості вершкового масла та жиру, то цілком можете з’їдати до семи яєць на тиждень без шкоди здоров’ю.