

Андрологи назвали зелений чай, помідори, червоні фрукти, виноград, гранат
Антиоксиданти, присутні у різних харчових продуктах, від зеленого чаю до в’ялених помідорів, сприяють терапії раку передміхурової залози. Вони знижують токсичність медикаментів та допомагають блокувати прогресування захворювання.
Також з урахуванням збалансованої дієти такі продукти можуть грати профілактичну роль, вважають експерти Італійського товариства андрологів (SIA). Вони проаналізували наукову літературу з описом продуктів, що містять речовини з антиоксидантною та антипроліферативною діями. Вони є максимально ефективними та при цьому безпечними.
— В Італії рак передміхурової залози є найпоширенішим. Щорічно на них хворіють 36 000 чоловіків. Основними факторами ризику є генетична схильність, вік та спосіб життя. Так, зловживання алкоголем чи жирними стравами мають велике значення у ґенезі цього захворювання. Але дослідники завжди намагалися виявити продукти, які можуть запобігти йому. Такими є зелений чай, помідори, червоні фрукти, виноград, гранат. Вони обов’язково мають бути в раціоні чоловіків, особливо у тих, у кого вже були передракові поразки, — пояснив президент SIA Алессандро Палм’єрі, пише ANSA.
Читайте також: Чоловіки на лікування мігрені витрачають більше грошей, ніж жінки: дослідження