

Цей важливий орган травної системи не любить жирну та солодку їжу
Смажене м’ясо
Смажене та пановане м’ясо, особливо жирне, перевантажує роботу підшлункової залози. Також на її функціональність негативно впливають субпродукти, які «стікають» жиром та холестерином, і можуть містити стероїди, гормони росту чи антибіотики.
Жир
Жир слід обмежувати, щоб запобігти розвитку фіброзу та втраті залізистої тканини в підшлунковій залозі, що погіршує її функцію та може стати причиною розвитку цукрового діабету. Помірно використовуйте високоякісні жири, такі як оливкова або ріпакова олія.
Сметанні соуси
Соуси на основі сметани або вершків — прямий удар по підшлунковій залозі. Вони погано перетравлюються і викликають біль у підшлунковій.
Овочі та фрукти
Тим, хто страждає на захворювання підшлункової залози, варто уникати споживання овочів, багатих грубою клітковиною та ефірними оліями. Серед них: редис, цибуля, капуста білокачанна. Також слід відмовитися від бобових та від деяких ягід та фруктів, наприклад, черешні та слив.
Цукор
Надмірне споживання цукру може призвести до запалення підшлункової залози, а це загрожує розвитком цукрового діабету. Слід пам’ятати, що цукор міститься в меді та багатьох фруктах. Також його можна знайти у кашах, кетчупах і навіть хлібі.
Читайте також: 4 напої, захоплення якими призводить до проблем із пам’яттю