

Наявність вісцерального жиру вказує на небезпеку виникнення діабету ІІ типу, серцево-судинних та онкологічних захворювань
Вівсяні висівки
Вівсяні висівки — це не те саме, що вівсянка. Вівсяні висівки утворюються із зовнішніх лусочок вівса, а вівсяні — із внутрішньої частини, і в цьому різниця між ними. Чашка вівсяних висівок містить цілих 18 грамів клітковини та 20 грамів білка.
Батат, або солодка картопля
Він містить вуглеводи, які перетравлюються повільно і змушують почуватися ситими протягом тривалого часу. Крім того, батати багаті на каротиноїди — антиоксиданти, що стабілізують рівень цукру в крові та знижують інсулінорезистентність, що перешкоджає перетворенню калорій на жир.
Малина
Малина є найкращим джерелом нерозчинної клітковини, яка допомагає живити здорові бактерії у кишківнику. Адекватний рівень нерозчинної клітковини в організмі забезпечує рівень греліну — гормону, який контролює голод.
Мигдаль
Згідно з дослідженням, опублікованим в Американському журналі клінічного харчування, близько 92% населення США відчуває дефіцит вітаміну Е. Мигдаль є одним з найкращих його джерел, а також містить мононенасичені жири та клітковину.
Кіноа
Ця зернова культура не містить глютену, зате в ній багато амінокислот, які необхідні для нарощування м’язової маси та втрати жиру. Згідно з статтею, опублікованій «Журналі досліджень діабету» (Journal of Diabetes Investigation), пацієнти, які споживали більшу кількість рослинного білка, були значно менш сприйнятливими до метаболічного синдрому (поєднання високого рівня холестерину, цукру в крові та ожиріння).
Читайте також: 4 правила, як схуднути без фізичних вправ