5 видів оцту, які мають бути вдома у кожного

Кожен з них має свої профілактичні властивості
1. Яблучний оцет – один із найпопулярніших. Його антиглікемічні властивості забезпечують повільне розщеплення вуглеводів й запобігають різким стрибкам рівня цукру в крові, що сприяє зниженню ваги.
2. Бальзамічний оцет широко використовується як заправка для салатів. Він готується із виноградного соку та є джерелом вітамінів та мінералів. Крім того, антиоксиданти, що містяться в ньому, знижують ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань.
3. Натуральний рисовий оцет малокалорійний. Фенольні сполуки, виявлені у ньому, запобігають розвитку злоякісних пухлин.
4. Червоний винний оцет містить антивікові антиоксиданти, завдяки яким омолоджує шкіру та знижує ризик появи серцево-судинних захворювань.
5. Білий оцет використовують при приготуванні салатів та маринадів. Він сприяє нормалізації рівня цукру в крові, схудненню та регенерації клітин шкіри.
Читайте також: Дієтологи назвали найкорисніший сир