

Цей вітамін відіграє важливу роль у здоров’ї серця, кісток та мозку
Вітамін D виробляється шкірою під впливом ультрафіолетових променів. Його також можна отримати з їжею або при прийманні харчових добавок. Однак цей елемент не завжди засвоюється організмом. Як цього досягти?
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Американської остеопатичної асоціації, для оптимізації харчових добавок з вітаміном D необхідно приймати добову норму магнію. Для жінок вона становить 310–320 мг, для чоловіків — 400–420 мг.
Вчені пояснюють це тим, що вітамін D є жиророзчинним вітаміном, тому вживання його разом з жирною їжею, багатою на магній, може ще більше збільшити його засвоєння. Вони радять поєднувати приймання добавок з вітаміном D з продуктами, багатими на магній. Серед них — банани, авокадо, мигдаль або гарбузове насіння.