Банани та горіхи допомагають максимально засвоїти вітамін D: вчені

Дата створення: 21 Квітня 2023
Дата оновлення: 21 Квітня 2023
Банани та горіхи допомагають максимально засвоїти вітамін D: вчені

Цей вітамін відіграє важливу роль у здоров’ї серця, кісток та мозку

Вітамін D виробляється шкірою під впливом ультрафіолетових променів. Його також можна отримати з їжею або при прийманні харчових добавок. Однак цей елемент не завжди засвоюється організмом. Як цього досягти?

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Американської остеопатичної асоціації, для оптимізації харчових добавок з вітаміном D необхідно приймати добову норму магнію. Для жінок вона становить 310–320 мг, для чоловіків — 400–420 мг.

Вчені пояснюють це тим, що вітамін D є жиророзчинним вітаміном, тому вживання його разом з жирною їжею, багатою на магній, може ще більше збільшити його засвоєння. Вони радять поєднувати приймання добавок з вітаміном D з продуктами, багатими на магній. Серед них — банани, авокадо, мигдаль або гарбузове насіння.

medpravda
Автор: Редакція Медправда
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама