Банани зміцнюють імунітет і перешкоджають розвитку раку

Банани не лише смачні, а й корисні. Вони зміцнюють імунітет та перешкоджають розвитку багатьох захворювань.
1. Знижують ризик розвитку грипу
Вчені виявили, що білок лектин, що міститься в бананах, допомагає перемогти багато штами вірусу грипу. Він пригнічує життєвий цикл вірусу на ранній стадії, не даючи йому проникнути через уражені клітинні мембрани людини.
2. Поліпшують кровотік
Банани є одними з найкорисніших продуктів, які містять велику кількість вітаміну B6. Один середній банан містить до 32% добової дози цієї речовини, що рекомендується. Вітамін В6 також відіграє важливу роль в утворенні нових клітин крові та правильному функціонуванні лімфатичної системи.
3. Перешкоджають появі колоректального раку
Банани славляться великою кількістю резистентного крохмалю. Він допомагає зменшити запалення та знизити ризик розвитку колоректального раку. Велика кількість резистентного крохмалю особливо міститься у незрілих бананах.
4. Необхідні для мікробіому
Банани допомагають підтримувати здоровий баланс корисних бактерій у кишеківнику, що позитивно впливає на імунітет організму. Дослідження Американського товариства мікробіології показало, що резистентний крохмаль у бананах допомагає корисним кишковим бактеріям розмножуватися, а також збільшує ліпідний обмін.
5. Підвищують витривалість
Недарма банани їдять бігуни під час марафонів. Банани не лише підтримують витривалість під час тренувань, а й підтримують імунну систему. За даними вчених, негативна реакція імунної системи на збільшення фізичних навантажень у людей, які з’їли банан перед 75-кілометровою велогонкою, була менш інтенсивною. Відповідно, у них було менше окислювального стресу та запалення, викликаного фізичними вправами.