

Переможець Міжнародного чемпіонату серед бариста у 2018 році Агнешка Роєвська перерахувала помилки, які багато хто робить при приготуванні кави
1. Неправильна температура води
Температура води дуже впливає на природний смак кави. Так, окріп позбавляє зерна аромату. Оптимальна температура приготування кави становить близько 90°C. Після того, як вода закипить, зачекайте кілька хвилин, поки вона трохи охолоне, і додайте її до кави.
2. Вода сумнівної якості
Вибирайте чисту, фільтровану воду. Пам’ятайте, що зерна кави складаються з води. І якщо вона буде поганої якості, то й кава на смак буде іншою.
3. Вибирайте каву у зернах
Мелена кава має зовсім інший смак, ніж кава у зернах. Достатньо всього 15 хвилин, щоб кава втратила 75% смаку. Тому не лінуйтеся молоти зерна перед тим, як хочете заварити каву.
4. Недостатня товщина зерна
Для заварювання еспресо досить 30 сек, тоді як для фільтрованої кави знадобиться не менше 3 хвилин. Пам’ятайте: чим коротше процес заварювання кави, тим менше мають бути подрібнені зерна.
Читайте також: Кава захищає від інсульту: дослідження