Безалкогольне пиво підвищує ризик розвитку діабету ІІ типу

Заведено вважати, що безалкогольне або слабоалкогольне пиво корисніше звичного. Однак це не зовсім так
Безалкогольне пиво — ферментований напій, з якого було видалено алкоголь. Однак у процесі бродіння природно утворюється алкоголь, тому навіть безалкогольне пиво може містити його сліди.
Видалення алкоголю змінює смак пива. Тому для його покращення виробники додають до пива цукор чи кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози. Ці солодкі добавки можуть призвести до різкого підвищення рівня цукру в крові, що збільшує ризик розвитку ожиріння, цукрового діабету ІІ типу, серцево-судинних та навіть онкологічних захворювань.
Крім того, пиво відрізняється не лише високим глікемічним індексом, а й калорійністю. Адже його заведено споживати разом із солоними закусками.
Слід пам’ятати, що пиво як продукт бродіння містить гістамін, який може викликати алергічні реакції. Про це слід пам’ятати людям, які страждають на алергію. Їм слід пити пиво в малих дозах і лише зрідка.
Безалкогольне пиво має свої позитивні властивості. Воно заспокоює та розслаблює. Його рекомендують пити після тренувань для відновлення сил.
Однак найкращі результати досягаються при вживанні свіжого, непастеризованого та нефільтрованого пива. Зрозуміло, якщо пити його в міру.