Буряковий сік уповільнює процес старіння

Однак цей цілющий напій має свої протипоказання
Знижує ризик інфарктів та інсультів
Буряк є багатим джерелом фолієвої кислоти, вітамінів А і С, заліза, марганцю, натрію, калію, кальцію, вуглеводів та клітковини.
Нітрати, що містяться в ньому, покращують кровообіг і підвищують витривалість тіла. А фолієва кислота сприяє відновленню ушкоджень кровоносних судин, тим самим знижуючи ризик серцевих захворювань та інсульту. Калій знижує артеріальний тиск та захищає серце. Буряк зменшує запалення завдяки високому вмісту антиоксидантів.
Буряковий сік є одним із найкорисніших і може стати відмінним доповненням до раціону. Але чи всім його можна пити?
Викликає каміння у нирках?
Червоний буряк багатий на оксалати. Ці сполуки сприяють утворенню каменів у нирках. Тому нефрологічним хворим слід пити буряковий сік зрідка і лише у помірних кількостях. Оксалати також можуть сприяти загостренню подагри.
Крім того, буряк містить багато простих цукрів. Сирі, мають відносно низький глікемічний індекс (IG = 30), але після варіння це значення збільшується до 65. Тому хворим на цукровий діабет слід обмежити споживання такого соку, щоб не спровокувати «стрибки» цукру в крові.
Також цей сік не варто пити хворим на гіпотонію. Краще відмовитися від нього і людям, які страждають на синдром подразненого кишківника.
Читайте також: Буряковий сік нормалізує артеріальний тиск: дослідження