Цей популярний підсолоджувач збільшує ризик розвитку інфарктів та інсультів: дослідження

Цей популярний підсолоджувач збільшує ризик розвитку інфарктів та інсультів: дослідження

Ще недавно еритрит вважався корисним підсолоджувачем. Його призначали хворим на цукровий діабет та ожиріння, а також людям, які перебувають на дієті. Проте недавнє дослідження фахівців Клівлендської клініки (США) показало, що еритрит може бути смертельно небезпечним

Експерти вивчили стан здоров’я добровольців у США та Європі. Виявилося, що ті з них, у кого в крові був високий рівень еритриту, були схильні до розвитку серцевого нападу або інсульту.

Аналізи крові показали, що споживання еритриту посилювало утворення згустків крові, які підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Саме їм найчастіше схильні хворі на цукровий діабет. Вживання популярного підсолоджувача лише підвищує ризик можливих ускладнень, наголошують дослідники.

Читайте також: Підсолоджувачі збільшують ризик розвитку ожиріння та раку молочної залози

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама