Цей популярний підсолоджувач збільшує ризик розвитку інфарктів та інсультів: дослідження

Ще недавно еритрит вважався корисним підсолоджувачем. Його призначали хворим на цукровий діабет та ожиріння, а також людям, які перебувають на дієті. Проте недавнє дослідження фахівців Клівлендської клініки (США) показало, що еритрит може бути смертельно небезпечним
Експерти вивчили стан здоров’я добровольців у США та Європі. Виявилося, що ті з них, у кого в крові був високий рівень еритриту, були схильні до розвитку серцевого нападу або інсульту.
Аналізи крові показали, що споживання еритриту посилювало утворення згустків крові, які підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Саме їм найчастіше схильні хворі на цукровий діабет. Вживання популярного підсолоджувача лише підвищує ризик можливих ускладнень, наголошують дослідники.
Читайте також: Підсолоджувачі збільшують ризик розвитку ожиріння та раку молочної залози