

Повільне жування впливає на кількість поглинених калорій
На думку популярного британського лікаря та телеведучого Ксанда ван Туллекена, ті, хто повільно жує, з’їдає на 30% менше їжі, ніж ті, хто швидко поглинає її. Однак для цього, попереджає експерт, кожен шматочок треба жувати не менше ніж 35 разів. Це сприяє виробленню гормонів, які відповідають за почуття ситості, та допомагає схуднути.
Нещодавно вчені провели дослідження за участю 20 жінок, які мали з’їсти тарілку макаронів. Половину учасниць експерименту попросили жувати 15–20 разів, а іншу половину учасниць — 335 разів. Як виявилось, перші учасниці, які їли швидше, поглинали 468 калорій, тоді як другі — 342 калорії.
Ті, хто смакує їжу, крім нормалізації ваги, отримують ще й інші переваги для здоров’я.
Повільне жування допомагає:
Читайте також: 3 незвичні правила, які допоможуть схуднути