Часте споживання «Кола-коли» може спричинити розвиток діабету ІІ типу

Часте споживання «Кола-коли» може спричинити розвиток діабету ІІ типу

«Кока-кола» є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Вона, як і раніше, вважається напоєм, що стимулює, хоча не містить кокаїну, як раніше.

Вчені довели, що рН «Кока-коли» нагадує природну шлункову кислоту, що може бути корисним для перетравлення клітковини. Тому цей напій може бути корисним для хворих на диспепсію, яка викликає безоар шлунка. Також «Кока-кола» може підтримувати організм, стимулюючи травлення.

Експерти попереджають, що вживання «Кока-коли» при шлункових захворюваннях, так і на щоденній основі, може мати побічні ефекти у вигляді підвищеного ризику розвитку ожиріння, діабету ІІ типу, серцево-судинних захворювань.

Кофеїн може викликати порушення добового ритму, прискорене серцебиття, м’язовий тремор, а у чутливих людей — навіть панічні атаки.

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама