Часте споживання «Кола-коли» може спричинити розвиток діабету ІІ типу

«Кока-кола» є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Вона, як і раніше, вважається напоєм, що стимулює, хоча не містить кокаїну, як раніше.
Вчені довели, що рН «Кока-коли» нагадує природну шлункову кислоту, що може бути корисним для перетравлення клітковини. Тому цей напій може бути корисним для хворих на диспепсію, яка викликає безоар шлунка. Також «Кока-кола» може підтримувати організм, стимулюючи травлення.
Експерти попереджають, що вживання «Кока-коли» при шлункових захворюваннях, так і на щоденній основі, може мати побічні ефекти у вигляді підвищеного ризику розвитку ожиріння, діабету ІІ типу, серцево-судинних захворювань.
Кофеїн може викликати порушення добового ритму, прискорене серцебиття, м’язовий тремор, а у чутливих людей — навіть панічні атаки.