Чай балерин допомагає нормалізувати травлення та скинути вагу

Чай балерин допомагає нормалізувати травлення та скинути вагу

Цей популярний напій являє собою збір двох трав — сени та мальви, які здавна використовувалися як проносний засіб. Вони мають сечогінну дію, що дозволяє вивести з організму накопичену рідину і, відповідно, зайві кілограми. Втім лікарі попереджають: самі трави не впливають на жировий обмін. Однак у них є чимало інших переваг.

Багатий на антиоксиданти

Чай балерини містить багато природних антиоксидантів — флавоноїдів. Вони захищають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів, запобігають ушкодженню та уповільнюють процес старіння.

Згідно з результатами 22 досліджень за участю 575 147 осіб, споживання продуктів із високим вмістом флавоноїдів зменшує ризик смерті від серцевих захворювань.

Нормалізує роботу кишківника

Чай балерини може бути недорогим засобом боротьби із запорами. Про це свідчать дослідження лікарів. Протягом місяця вони спостерігали за 40 пацієнтами, які страждають на хронічні закрепи. Але після застосування відвару сени вже за день 37,5% респондентів відзначили помітне покращення.

Слід пам’ятати, що тривале споживання сени може спричинити такі побічні ефекти, як діарею та порушення водно-електролітного балансу!

Заряджає енергією

Чай балерин, на відміну від багатьох інших чаїв для схуднення, не містить кофеїну, але при цьому надає не менше енергії, ніж кава.

Знижує рівень цукру в крові

Досвід, проведений на хворих на діабет II типу мишей, показав: при введенні ним цього трав’яного екстракту рівень цукру в крові знижувався до 23%. Згідно з іншими дослідженнями, високий вміст флавоноїдів мальви може стимулювати секрецію інсуліну. Проте антидіабетична природа такого чаю поки що не доведена.

Реклама
У Європі спостерігається зростання інфекцій, що передаються статевим шляхом
Згідно з новими даними за 2022 рік, опублікованим ...
COVID-19 вдвічі підвищує ризик серцевого нападу: дослідження
Дослідження показують, що ризик розвитку серцевого...
Реклама
Алергічний синусит
Причини розвитку алергічного синуситу — хто в груп...
Лікування синуситу в домашніх умовах
Як лікувати синусит вдомаПрофілактика синуситу в д...
Реклама
Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів
Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію,...
Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі
Шлунковий грип, також відомий як вірусний гастроен...
Реклама