Червоне вино допомагає зберегти вузьку талію

Такого висновку дійшли американські вчені
Фахівці давно вважають, що алкоголь є одним із факторів ожиріння. Нові дослідження дієтологів з Університету штату Айова (США) показують, що споживання двох видів алкоголю пов’язане із підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, метаболічного синдрому та інших проблем зі здоров’ям. Якого алкоголю слід уникати?
Науковий аналіз проводився з урахуванням великомасштабної бази даних. У дослідженні взяли участь 1869 дорослих віком 40–79 років. В учасників було взято зразки крові, і за допомогою прямого виміру було отримано інформацію про склад тіла добровольців.
Вчені виявили зв’язок між споживанням певних видів алкоголю та утворенням вісцерального жиру. Але особливо високий ризик появи при частому споживанні пива, вважають експерти.
Помірне вживання червоного вина пов’язане з нижчим рівнем вісцерального жиру. Біле вино в невеликих кількостях може позитивно позначитися на здоров’ї людей похилого віку. Воно сприяє зміцненню кісток.
Дослідження було опубліковано в журналі «Наука та практика ожиріння» (Obesity Science & Practice).
Читайте також: Червоне вино та кава зменшують ризик розвитку деменції: дослідження