Чи містить кава світлого обсмажування більше кофеїну, ніж темного

Згідно з дослідженнями, близько 75% дорослих п’ють каву, а кожний другий — щодня. Багато хто віддає перевагу каві темної обсмажування, вважаючи, що в ній міститься більше кофеїну, який сприяє енергійності. Але чи це так?
Експерти стверджують: є чотири основні фактори, які визначають кількість кофеїну у цьому напої.
Кава в зернах. Залежно від конкретного виду кавової рослинності природний вміст кофеїну в зернах може змінюватись.
Вид кави. Рівень кофеїну залежить від типу напою: еспресо (63 мг), розчинної (60 мг) або кави без кофеїну (2–7 мг).
Розмір порції. Чим більше чашка кави, тим вище споживання кофеїну.
Смаження. Під час обсмажування зерно втрачає масу. Фактично обсмажені кавові зерна можуть втратити до 70% своєї ваги у воді протягом перших шести хвилин обсмажування. Чашка кави світлої обсмажування матиме трохи другий рівень кофеїну, ніж його аналоги з кави темної обсмажування.
Техніка обсмажування включає нагрівання зелених і ніжних кавових зерен до тих пір, поки вони не досягнуть свого характерного стану коричневих зерен, ароматних і готових до приготування.
Типи обсмажування варіюються, але, як правило, рівні обсмажування визначаються.
Легке обсмаження: нагрівайте, доки зерна не досягнуть внутрішньої температури 150–150°C.
Середнє обсмаження: нагрівайте, доки температура зерен не перевищить 200°С.
Темна обсмажування: зерно, нагріте до 250°С.
Якщо порівняти вагу кави світлої обсмажування з кавою темної обсмажування, то вони будуть мають однаковий рівень кофеїну. Це свідчить, що вміст кофеїну не концентрується під час обсмажування зерен.