Чи можна їсти морозиво щодня

Чи можна їсти морозиво щодня

У надлишку воно може збільшити ризик захворювань серця, ожиріння та діабету

Однією з переваг морозива є те, що воно є джерелом вітамінів та мінералів. Наприклад, містить такі важливі поживні речовини, як кальцій, вітаміни А та D. Однак їх кількість мінімальна у порівнянні з високим вмістом жирів та цукру.

Крім того, якщо з’їсти розумну порцію морозива (1/2 склянки), вуглеводи та цукор можуть спричинити помірне підвищення глюкоза в крові. Але понад трьох порцій (25 грамів для жінок та 36 грамів для чоловіків) можуть вже завдати шкоди здоров’ю.

Лікарі радять ласувати морозивом зрідка через наявність у ньому цукру та насичених жирів. У надлишку ці продукти можуть збільшити ризик холестерину, що загрожує хворобами серця, а також ожирінням та діабетом.

На здоров’я!

  • Посипайте морозиво свіжими ягодами, подрібненими горіхами, насінням чиа. Вони не лише додадуть смаку, але й збільшать споживання вітамінів, мінералів та клітковини.
  • Приготуйте морозиво без цукру. Збийте в блендері сезонні фрукти або ягоди, розлийте в склянці та заморозьте.
Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Ці спеції перешкоджають розвитку тромбів
Багато спецій мають не лише смакові, а й цілющі вл...
Як по зміні шкіри діагностувати цукровий діабет
Цукровий діабет — це хронічне захворювання, що хар...
Реклама