Чи можна їсти варену картоплю наступного дня

Дата створення: 26 Липня 2022
Дата оновлення: 18 Квітня 2023
Чи можна їсти варену картоплю наступного дня

Багато хто вважає, що він стає токсичним

Ви відварили багато картоплі та зберігаєте її в холодильнику протягом декількох днів. Чи не стане він за цей час токсичним? Фахівці Вищого інституту санітарії Італії (Istituto Superiore di Sanità) заспокоюють: цей помилковий міф виник через те, що картопля має властивість темніти. Це відбувається не через розвиток небезпечного мікроорганізму, а через природний процес окислення. Але чи означає це, що в ньому є солонін, отруйна речовина, яка може спричинити важке харчове отруєння, аж до смерті?

— Солонін міститься в основному в шкірці бульб, що піддаються впливу сонця. Зазвичай це старі, зморшкуваті бульби з великою кількістю пагонів. Звичайні методи приготування їжі, такі як варіння, особливо не впливають на концентрацію цих глікоалкалоїдів. Зате при жарінні, завдяки високій температурі, вона значно зменшується. Єдиним надійним засобом убезпечити себе від цих токсинів є очищення шкірки з бульб, — заявили співробітники експертної комісії Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), цитує портал Green Me.

Читайте також: Овочі, які допоможуть скинути жир на животі

medpravda
Автор: Редакція Медправда
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама