

Насіння глоду, як і насіння інших рослин, включаючи яблука, груші, вишні та абрикоси, містить ціаногенні глікозиди. Ці сполуки перетворюються в організмі на токсичний ціанистий водень. І хоча сам організм деякою мірою нейтралізує токсичну дію насіння глоду, краще уникати їх споживання
Захистить серце та заспокоїть нерви
Плоди глоду, листя та квіти в народній медицині використовують в основному при серцево-судинних недугах. Глід містить флавоноїди, які підтримують роботу серцевого м’яза та розширюють судини, завдяки чому збільшується приплив крові та кисню. Його настій рекомендують при атеросклерозі, стенокардії, гіпертонії, аритмії, серцевої застійної недостатності, підвищеному рівні холестерину.
Завдяки своїм м’яким заспокійливим властивостям, глід також рекомендують при нервових розладах, захворюваннях шлунка, астмі.
Отруєння: від блювання до коми
Згідно з науковими дослідженнями, насіння глоду містить токсичні ціаногенні глікозиди, у тому числі амигдалін. Ці сполуки виділяють отруйний ціанистий водень, який блокує енергетичні та дихальні механізми. В результаті клітини не одержують потрібної кількості кисню і може статися отруєння.
Симптоми отруєння глодом:
Висока концентрація цих токсичних сполук може призвести до смерті. Тому насіння глоду слід видаляти. Необхідно подбати про те, щоб плоди глоду не вживали діти, у яких симптоми отруєння яких можуть бути важкими та протікати швидше, ніж у дорослих.
Читайте також: Ягоди нормалізують роботу кишківника