

Ризик не дожити до 75 років зростає на 28%
Додавання солі в їжу може збільшити ризик передчасної смерті як у чоловіків, так і у жінок, оскільки цей продукт провокує розвиток тяжких захворювань та патологій.
Такого висновку дійшли вчені Тулейнського університету в Новому Орлеані (США). Протягом дев’яти років вони вивчали дані 500 тисяч добровольців середнього віку Британського біобанку. На початку дослідження всі респонденти в анкеті вказали, як часто вони додають сіль в їжу.
Як виявилося, ті, хто рідко солив їжу, були схильні до передчасної смерті на 28% частіше, ніж ті, хто цього не робив. Постійне додавання солі в їжу скорочувало тривалість життя чоловіків понад 2,3 року, а в жінок — на півтора. При цьому, зазначають експерти, це не стосується тих випадків, коли їжа солилася у процесі приготування.
Вчені наголошують, що не можна повністю виключити сіль із раціону. Здоровим людям, які споживають нормальний рівень натрію, не слід турбуватися про своє здоров’я. А от тим, хто страждає на хронічні захворювання, треба акуратно споживати сіль і уважно стежити за своїм раціоном.
— Наше дослідження дозволяє оцінити зв’язок між додаванням солі в їжу та передчасною смертю. Навіть помірне скорочення споживання натрію може спричинити суттєву користь для здоров’я, — сказав керівник групи вчених, професор медицини Лу Ці, пише портал Green Me.
Читайте також: Усього одна ложка оливкової олії допомагає знизити ризик серцево-судинних та онкологічних захворювань