Чому при подагрі від цукру слід відмовитись

Чому при подагрі від цукру слід відмовитись

А фруктоза викликає підвищений ризик цього запалення

Подагра: що їсти не можна

Подагра — це артритний стан, викликаний відкладенням кристалів, які складаються з урату мононатрію, а також супроводжується сильними нападами болю і запалення, що повторюються.

Одним з основних факторів ризику подагри є гіперурикемія, або високий рівень сечової кислоти у крові. Сечова кислота є кінцевим продуктом розпаду пурину, а пурини отримують переважно з червоного м’яса. Солодощі теж під забороною, адже вони провокують розвиток ожиріння, діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань. Однак особливо небезпечна при подагрі фруктоза.

Чому подагра не любить фруктозу   

Фруктоза, що міститься в яблуках, грушах та інших фруктах, є натуральним цукром. При її розщепленні до організму надходять пурини, які сприяють утворенню сечової кислоти. Тому медики радять хворим, які страждають на подагру, обмежити кількість натуральних фруктових соків. А згідно з дослідженнями вчених у 2010 році, ризик подагри у жінок, які щодня п’ють апельсиновий сік, на 41% вищий, ніж у тих, хто споживає його рідко. Тому медики наполегливо радять таким пацієнтам відмовитися не тільки від продуктів, що містять цукор, але також і натуральних соків, і меду.

Читайте також: Подагра

Реклама
Боротьба з туберкульозом відновлюється після пандемії COVID-19, але все ще відстає від мети
Згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони...
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Реклама
Вітаміни при ГРВІ
Які вітаміни найчастіше призначають при ГРВІВітамі...
Лікування ГРВІ в домашніх умовах
Симптоми ГРВІЯк лікувати ГРВІ в домашніх умовах — ...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама