Чому при подагрі від цукру слід відмовитись

Чому при подагрі від цукру слід відмовитись

А фруктоза викликає підвищений ризик цього запалення

Подагра: що їсти не можна

Подагра — це артритний стан, викликаний відкладенням кристалів, які складаються з урату мононатрію, а також супроводжується сильними нападами болю і запалення, що повторюються.

Одним з основних факторів ризику подагри є гіперурикемія, або високий рівень сечової кислоти у крові. Сечова кислота є кінцевим продуктом розпаду пурину, а пурини отримують переважно з червоного м’яса. Солодощі теж під забороною, адже вони провокують розвиток ожиріння, діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань. Однак особливо небезпечна при подагрі фруктоза.

Чому подагра не любить фруктозу   

Фруктоза, що міститься в яблуках, грушах та інших фруктах, є натуральним цукром. При її розщепленні до організму надходять пурини, які сприяють утворенню сечової кислоти. Тому медики радять хворим, які страждають на подагру, обмежити кількість натуральних фруктових соків. А згідно з дослідженнями вчених у 2010 році, ризик подагри у жінок, які щодня п’ють апельсиновий сік, на 41% вищий, ніж у тих, хто споживає його рідко. Тому медики наполегливо радять таким пацієнтам відмовитися не тільки від продуктів, що містять цукор, але також і натуральних соків, і меду.

Читайте також: Подагра

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Атрофічний гастрит
Причини розвитку атрофічного гастритуСтадії розвит...
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Реклама
5 способів, які допоможуть без ліків упоратися зі стресом
Почуття тривожності — це стан психічного дискомфор...
Лікар пояснив, чим небезпечна надмірна пітливість уночі
Гіпергідроз — це стан, при якому у людини спостері...
Реклама