

Часто він утворюється, коли до закінчення терміну придатності ще далеко. Чому?
Чому «цвіте» шоколад
Як відомо, шоколад характеризується наявністю жирового компонента — какао-олії. Через перепади температур або погану безпеку шоколаду какао-масло мігрує на його поверхню і кристалізується там. В результаті з’являється білувате павутиння.
Ця зміна стану також називається «цвітінням». Таким чином, поява какао-олії не є ознакою низької якості продукту, а лише поганим його зберіганням.
Їстівний чи ні?
Попри те, що масло спливло на поверхню шоколаду, він сам не зіпсувався і його можна сміливо вживати. Якщо поява білого нальоту бентежить, можна розтопити шоколад на водяній бані та переробити його.
Як уникнути білого нальоту на шоколаді
Про збереження шоколаду потрібно потурбуватися відразу після того, як він залишив виробничий цех і вступив до відділу продажу. Інакше є можливість купівлі вже «квітучого» шоколаду.
Якщо ж ви купили його в хорошому стані, подбайте про те, як зберегти його вдома.