Чому «цвіте» шоколад

Дата створення: 03 Травня 2023
Дата оновлення: 03 Травня 2023
Почему «цветет» шоколад

Часто він утворюється, коли до закінчення терміну придатності ще далеко. Чому?

Чому «цвіте» шоколад

Як відомо, шоколад характеризується наявністю жирового компонента — какао-олії. Через перепади температур або погану безпеку шоколаду какао-масло мігрує на його поверхню і кристалізується там. В результаті з’являється білувате павутиння.

Ця зміна стану також називається «цвітінням». Таким чином, поява какао-олії не є ознакою низької якості продукту, а лише поганим його зберіганням.

Їстівний чи ні?

Попри те, що масло спливло на поверхню шоколаду, він сам не зіпсувався і його можна сміливо вживати. Якщо поява білого нальоту бентежить, можна розтопити шоколад на водяній бані та переробити його.

Як уникнути білого нальоту на шоколаді

Про збереження шоколаду потрібно потурбуватися відразу після того, як він залишив виробничий цех і вступив до відділу продажу. Інакше є можливість купівлі вже «квітучого» шоколаду.

Якщо ж ви купили його в хорошому стані, подбайте про те, як зберегти його вдома.

  • Зберігайте шоколад при температурі від 14°C до 18°C. Це означає, що навіть влітку його не слід класти в холодильник.
  • Уникайте тривалого зберігання шоколаду. Намагайтеся з’їсти його протягом короткого часу, максимум трьох-чотирьох місяців. Це допоможе уникнути появу білого нальоту.
Stadnik-Anna
Автор: Ганна Стаднік
Фармацевт
загальна фармація
Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, фармацевтичний факультет
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама