Чорнослив знижує рівень холестерину в крові та допомагає схуднути

Лікарі радять щодня з’їдати два-три чорносливи. Ці висушені плоди сливи корисніші за стиглі. Вони можуть стати смачними ліками при багатьох захворюваннях.
Нормалізує рівень холестерину. Чорнослив містить розчинні волокна, які допомагають знизити рівень поганого холестерину в крові, що зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Поліпшує функції кишківника. Волокна в чорносливі сприяють нормалізації кишкової перистальтики та запобігають появі запорів.
Захищає від онкології. Дослідження показують, що чорнослив може допомогти знизити ризик деяких видів онкологічних захворювань.
Має антибактеріальну дію. У чорносливі містяться натуральні антибактеріальні речовини, які можуть допомогти у боротьбі з інфекціями та зміцненні імунної системи. Антибактеріальні властивості чорносливу можуть допомогти у боротьбі з мікробами у роті, що сприяє зміцненню зубної емалі та захисту від карієсу.
Регулює кислотно-лужний баланс. Чорнослив містить алкалізучі мінерали, які можуть підтримати баланс кислотності та лужності в організмі.
Очищує організм. Антиоксиданти в чорносливі допомагають боротися з вільними радикалами та сприяють омолодженню тканин та органів. А завдяки клітковині, чорнослив очищає організм, що сприяє схуднення.
Експерти нагадують, що чорнослив калорійний і містить цукор, тому його слід вживати у помірних кількостях. Додавання чорносливу в раціон допоможе збагатити його корисними речовинами та підтримати здоров’я.