Чи потрібно замочувати крупи перед приготуванням

Процедура замочування круп, злакових та бобових є важливим етапом перед їх приготуванням. Замочування сприяє зменшенню вмісту фітинової кислоти, надлишок якої може негативно впливати на всмоктування мікроелементів організмом.
Додатковою перевагою попереднього замочування круп є зменшення часу варіння та зниження глікемічного навантаження на організм. Так, для приготування гречки після замочування досить просто довести її до кипіння. Замочуючи крупи, злакові та бобові, а потім, зливаючи воду, ми також знижуємо концентрацію можливих забруднень. Необхідно пам’ятати про потенційну небезпеку для здоров’я, яку становлять невидимі для очей цвілі, що містять мікотоксини.
Таким чином, замочування круп та бобових дозволяє знизити вміст фітинової кислоти, зменшити час варіння та знизити ризик наявності небезпечних мікотоксинів. Це сприяє підвищенню харчової безпеки та якості приготовлених страв.