Ці вітаміни допомагають підвищити імунітет до грипу, застуди та COVID-19: дослідження

Дата створення: 14 Лютого 2023
Дата оновлення: 21 Квітня 2023
Ці вітаміни допомагають підвищити імунітет до грипу, застуди та COVID-19: дослідження

Вчені Медичного університету Сілезії (Польща) довели, що дієта, доповнена всього чотирма вітамінами, формує стійкість організму до вірусів

Фахівці провели дослідження за участю 304 пацієнтів віком від 18 до 80 років. Виявилося, що люди, які дотримувалися збалансованого харчування та приймали добавки з вітамінами, можуть уникнути тяжкого перебігу COVID-19 та інших вірусних інфекцій.

— На особливу увагу заслуговують вітаміни А, D, Е і С, оскільки вони мають відчутний вплив на підтримку імунітету організму та пом’якшення перебігу вірусного захворювання. Подібні властивості характерні також для таких елементів, як цинк і селен. До раціону необхідно включати пробіотики та пребіотики: вони сприяють правильному функціонуванню кишківника, що дозволяє підвищити імунітет, — каже керівник дослідження, доктор Кароліна Крупа-Котара, передає Radio ZET.

Вчені підкреслюють, що щоденний раціон повинен містити продукти, які стимулюють та зміцнюють імунну систему.

Продукти для міцного імунітету:

  • риб’ячий жир або печінка тріски багаті на жирні кислоти омега-3;
  • часник чи цибуля — природні антибіотики;
  • ягоди та фрукти.

Дослідження опубліковано в журналі Life («Життя»).

Читайте також: Усього 7 симптомів вказують на тривалий COVID-19: дослідження

medpravda
Автор: Редакція Медправда
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама