

Вчені Медичного університету Сілезії (Польща) довели, що дієта, доповнена всього чотирма вітамінами, формує стійкість організму до вірусів
Фахівці провели дослідження за участю 304 пацієнтів віком від 18 до 80 років. Виявилося, що люди, які дотримувалися збалансованого харчування та приймали добавки з вітамінами, можуть уникнути тяжкого перебігу COVID-19 та інших вірусних інфекцій.
— На особливу увагу заслуговують вітаміни А, D, Е і С, оскільки вони мають відчутний вплив на підтримку імунітету організму та пом’якшення перебігу вірусного захворювання. Подібні властивості характерні також для таких елементів, як цинк і селен. До раціону необхідно включати пробіотики та пребіотики: вони сприяють правильному функціонуванню кишківника, що дозволяє підвищити імунітет, — каже керівник дослідження, доктор Кароліна Крупа-Котара, передає Radio ZET.
Вчені підкреслюють, що щоденний раціон повинен містити продукти, які стимулюють та зміцнюють імунну систему.
Продукти для міцного імунітету:
Дослідження опубліковано в журналі Life («Життя»).
Читайте також: Усього 7 симптомів вказують на тривалий COVID-19: дослідження