

Знаменитий англійський дієтолог Майкл Мослі вважає, що правильне жування їжі допомагає спалити більше калорій
Експерт проаналізував дослідження вчених Манчестерського університету (Великобританія) за участю 15 жінок та 6 чоловіків. Усіх попросили прожувати два види несмачних жуйок протягом 15 хвилин. Одна з гум була м’якою, а інша — твердою.
Протягом усього жування учасники ретельно контролювали витрати енергії. Виявилося, що швидкість пережовування має набагато менший ефект, ніж твердість їжі. Так, при жуванні м’якої жуйки швидкість метаболізму досліджуваних збільшувалася на 10,2%, а при жуванні — на 15,1%, що допомагає схуднути.
— Жування має такий самий ефект, як і 20-хвилинна прогулянка. Але кожен із цих способів допомагає по-різному, — каже доктор Мослі, цитує портал Poradnik Zdrowie.
І посилається на дані Національних інститутів охорони здоров’я Великобританії. Згідно з ними, чим більше ми жуємо, тим менше їмо.
Однак те, що ми їмо, також має значення. Оброблені харчі характеризуються м’якістю, тому не вимагають таких зусиль. На жування твердих продуктів, таких як овочі або горіхи, ми витрачаємо більше часу, що, на думку дієтолога, також корисно для отримання більшої кількості поживних речовин.
Результати цього дослідження були опубліковані в журналі Science Advances («Досягнення науки»).
Читайте також: Жувальна гумка може захистити від карієсу, але викликати біль голови: лікарі