

Сир багатий білком та кальцієм, але в ньому також міститься багато насичених жирів та солі. З цієї причини він може призвести до підвищення рівня холестерину в крові та розвитку серцево-судинних захворювань. Тому їсти сир треба в помірних кількостях, особливо серцевим хворим. Але це не стосується здорових людей, зазначають ірландські вчені
Співробітники Університетського коледжу Дубліна (Ірландія) провели дослідження, яке показало, що споживання сиру менше підвищує рівень холестерину в крові, ніж вершкове масло.
Експерти виявили зворотний зв’язок між споживанням сиру та зниженням розвитком таких захворювань, як серцева недостатність, ішемічна хвороба серця (ІХС), гіпертонія, ішемічний інсульт та цукровий діабет ІІ типу. Вчені вважають, що такий ефект обумовлений кальцієм і пробіотиками, що містяться в сирі, які корисні для серця.
Численні дослідження показали, що молочний жир, який міститься в жирі, має нижчий ефект підвищення рівня холестерину, ніж жир вершкового масла. Навіть коли інші поживні речовини, такі як білок та кальцій, контролюються. Але скільки сиру можна їсти?
— Щодня можна з’їдати близько 30 г сиру, бажано сорту з мінімальним вмістом насичених жирів та натрію. Так, краще віддавати перевагу козячим сирам та моцарелі, які, як правило, містять менше солі, ніж інші сири, — зазначив дієтолог із Центру серця Коттона О’Ніла (США) Шеріл Муссатто, цитує портал Green Me.
Результати дослідження опубліковано в Американському журналі клінічного харчування.
Читайте також: Цей корисний сир нормалізує кров’яний тиск і допомагає схуднути: дієтологи