Дієтолог назвав три продукти, які уповільнюють старіння після 40 років

Старіння — природна частина життя людини. Згодом з’являються мімічні зморшки. Після 40 років видно більше носогубних складок, так званих левиних зморщок та поперечних зморщок чола. Хоча цього процесу не можна уникнути, його можна сповільнити. Автор книги «Поварена книга вагітності першої мами», дієтолог Лорен Манакер радить для цього включити до раціону три продукти.
Лосось
Сорти жирної риби, такі як лосось, допомагають уповільнити процеси старіння.
— Лосось є відмінним джерелом білка, який необхідний для підтримки м’язової маси, особливо людям похилого віку. Також він багатий на омега-3 жирні кислоти, які можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань, — каже доктор Лорен Манакер.
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Neurology, 40- та 50-річні люди з високим рівнем омега-3 жирних кислот мають менше ознак старіння мозку та більш рухливий розум.
Журавлина
— Журавлина багата на рослинні сполуки, які можуть допомогти уповільнити зниження когнітивних функцій. Дані показують, що вживання еквівалента однієї маленької чашки журавлини щодня протягом трьох місяців може покращити пам’ять та функцію нейронів, — продовжує лікар, цитує портал Poradnik Zdrowie.
Журавлина також є джерелом вітаміну С, який має сильну антиоксидантну дію. Він виявляється корисним у боротьбі з вільними радикалами та стимулює вироблення колагену у шкірі.
Помідори
На думку експерта Лорен Манакер, помідори — справжній еліксир молодості. Вони містять лікопен, який бореться з вільними радикалами та затримує процес старіння шкіри.
Це з’єднання також можна знайти в кавуні та рожевому грейпфруті. Як свідчать наукові дослідження, високе споживання лікопену, крім іншого, регулює рівень холестерину та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.