Дієтолог перерахував 5 принципів протиракової дієти

Якщо ви вважаєте, що для зниження рівня раку достатньо ввести в раціон всього один овоч, такий як цибуля, то глибоко помиляєтесь. Існує безліч факторів розвитку раку. Відповідно, харчування, яке допомагає перешкоджати розвитку онкологічних захворювань, має бути збалансованим. У цьому впевнена дієтолог Юстина Белька-Гроцька та називає принципи протиракової дієти.
1. Не зловживайте швидкоїжою
Швидкоїжа, готові заморожені продукти, консерви, навіть суміш сухофруктів — ці та інші продукти з високим ступенем перероблення містять підсилювачі смаку, трансжири, гідрогенізовані олії. Ці та інші речовини підвищують ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних та онкологічних захворювань.
2. Вибирайте продукти з низьким глікемічним індексом
Глікемічний індекс (ГІ) показує, як швидко підвищується рівень глюкози у крові після вживання певного продукту.
До продуктів з низьким глікемічним індексом відносяться овочі, деякі фрукти, макарони (аль денте), цілозернові продукти та більшість бобових.
3. Використовуйте рослинні жири
Рослинні жири є джерелом корисних мікроелементів. Вони захищають клітини від ушкоджень вільними радикалами, що знижує ймовірність ризику розвитку запальних процесів, у тому числі ракових.
4. Подбайте про антиоксиданти
Антиоксидантні інгредієнти, тобто ті, що знижують рівень вільних радикалів, містяться у фруктах, овочах і жирних сортах риби.
5. Не забувайте про клітковину та бобові
Клітковина покращить процес травлення та допоможе очистити кишківник. Бобові містять цінний білок, що є будівельним матеріалом для м’язів. Щодня з’їдайте п’ять порцій овочів та фруктів та одну порцію бобових. Це допоможе покращити самопочуття.