Дієтолог пояснив, чому мелена кава корисніша за розчинну

Вчені довго сперечалися, чи є кава безпечним напоєм. Відповідь на це питання дало дослідження, яке було проведено протягом 12 років за участю 450 тисяч любителів кави. Користь цього запашного напою сьогодні не викликає сумніву.
Клінічний дієтолог Міхал Вжосек запитав: яка кава корисніша, мелена чи розчинна? Як відомо, у процесі приготування розчинної кави виробляється шкідливий акриламід. Однак його кількість настільки мінімальна, що щодня можна випивати до п’яти чашок розчинної кави. Але традиційна мелена кава буде все ж таки кориснішою.
У чому причина переваги меленої кави над розчинною? За словами експерта, розчинний варіант має набагато менше цінних хімічних сполук. Вони губляться при обробці бобів.
Доктор Вжосек попереджає, що розчинна кава менш заохочує і менш ефективна. Проведені дослідження показали, що регулярне вживання кави з кофеїном значно знижує ризик багатьох серцево-судинних проблем. Однак при споживанні кави без кофеїну такий ефект знижувався. Це свідчить про те, що кава без кофеїну не є таким корисним напоєм, як традиційна кава.