Дієтологи пояснили, чому картоплю та макарони краще їсти холодними 

В Италии появится первый терапевтический сад для пациентов с болезнью Альцгеймера

За словами дієтологів, макаронні вироби, що остигли, картопля і рис можуть надати позитивний вплив на кишківник, ніж гарячі. Чому це відбувається?

Містять крохмаль. Всі ці продукти містять високу кількість крохмалю. Він є полісахаридом, який у застиглому стані засвоюється не так швидко, як у гарячому вигляді. Це може допомогти стабілізувати рівень цукру у крові.

Багаті клітковиною. Крім крохмалю, макаронні вироби, картопля та рис також містять клітковину. Вона допомагає покращити перистальтику кишківника та полегшує процес травлення. Коли продукти остигають, клітковина продовжує позитивно впливати на кишківник.

Впливають на кишкову флору. Вживання продуктів, багатих на крохмаль і клітковину, сприяє зміцненню кишкової флори. Здорова кишкова флора відіграє важливу роль у травленні та імунній системі організму.

Важливо пам’ятати, що різноманітність у раціоні та помірне споживання цих продуктів важливі для загального здоров’я та травлення. Ефективне керування харчуванням та включення до раціону різноманітних продуктів допоможе підтримувати здоров’я кишківника та загальне самопочуття.

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІЛікарські препарати при тяжких...
ГРВІ у дітей
Поширеність респіраторних вірусівПричини частих ГР...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама