Дієтологи пояснили, чому козяче молоко краще за коров’яче

Багато людей відмовляються від коров’ячого молока через непереносність лактози. Однак таким чином позбавляють себе білків та кальцію, необхідних для організму. Як бути? Дієтологи радять звернути увагу на козяче молоко. У ньому лактози міститься на 12% менше, ніж у коров’ячому молоці. Це означає, що його можна пити, не побоюючись, що воно викличе нездужання.
1. Містить казеїн
Козяче молоко є джерелом сироваткових білків, які легко засвоюються травною системою. При цьому в козячому молоці менше казеїнових білків. Це означає, що люди, які страждають на алергію на казеїн, можуть безпечно пити козяче молоко — воно не викликає важких симптомів.
2. Багато на корисні жири
Козяче молоко містить більше легкозасвоюваних жирів. Завдяки цьому люди, які мають різні недуги після коров’ячого молока, можуть не відчувати їх після споживання козячого. При цьому козяче молоко містить менше цукру, ніж коров’яче.
3. Зміцнює кісткову систему
Козяче молоко багате на вітаміни групи В, С, D, Е, К і мінерали, такі як фосфор, магній, кальцій. Фосфор та кальцій зміцнюють кісткову систему та знижують ризик розвитку остеопорозу, а магній необхідний для роботи серця.
4. Поліпшує роботу кишківника
Козяче молоко може сприятливо впливати на засвоєння поживних речовин з інших страв, тоді як коров’яче молоко ускладнює це. У козячому молоці багато пребіотичних вуглеводів, які сприяють здоровій роботі кишківника. Правильне функціонування кишківника, своєю чергою, є основою правильного імунітету, і навіть роботи мозку.