Дієтологи розповіли про користь вживання сирих буряків

Сирий буряк – справжнє джерело корисних вітамінів та овочів, і її вживання сприяє зміцненню здоров’я.
Хоча цей коренеплід має солодкий смак, дієтологи зазвичай не рекомендують його для пацієнтів з діабетом. Однак є один виняток – сирий буряк, що має низький глікемічний індекс. Усього кілька шматочків після їди допоможуть знизити рівень глюкози в крові та нормалізувати артеріальний тиск.
Корисну дію сирих буряків на організм легко пояснити. Він містить безліч корисних мікроелементів, таких як калій, кальцій, фосфор, магній, цинк, залізо та інші, а також має антиоксидантні властивості. Наукові дослідження показують, що вживання сирих буряків у їжу сприяє захисту печінки та нирок, профілактиці та лікуванню онкологічних та запальних захворювань, гіпертонії, діабету та інших захворювань.
Проте є певні обмеження. Людям, які страждають на ниркові захворювання з утворенням каменів, слід бути обережними з вживанням буряків через його високий вміст оксалатів.
Що стосується приготування страв із сирого буряка, в першу чергу можна приготувати багато смачних та корисних салатів. Також гарним початком дня стане склянка свіжого бурякового соку.